skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Aktywuj drożdże, rozcieńczając je ciepłą wodą
Krok 3:
I dodając cukier. Zostawmy na chwilę, aż pojawi się & quot; Czapka & quot;
Krok 4:
Wbij jajka do miski
Krok 5:
Dodaj cukier, wymieszaj
Krok 6:
Dodaj cukier waniliowy, sól, wymieszaj.
Krok 7:
Wlewamy drożdże
Krok 8:
Dodaj mąkę, zagniataj ciasto.
Krok 9:
Ciasto powinno fermentować, aby ciasto było puszyste, więc przykryj je ręcznikiem i umieść w ciepłym miejscu na 2-3 godziny.
Krok 10:
Gdy ciasto pasuje, musisz je ugniatać 2-3 razy.
Krok 11:
Podziel gotowe ciasto na części (nasz przepis daje 10 bułek). Ciasto nie przyklei się, jeśli stół zostanie odkurzony mąką.
Krok 12:
Rozwałkuj części na tortille o grubości 1 cm i równomiernie rozprowadź mak i cukier na każdej z nich.
Krok 13:
Uformuj bułeczki.
Krok 14:
Robiłam to w ten sposób
Krok 15:
I tak
Krok 16:
I tak
Krok 17:
Piekarnik rozgrzej do 220 stopni. Na blasze do pieczenia wysmarowanej dowolnym tłuszczem rozłóż półfabrykaty i pozostaw na 20 minut.
Krok 18:
Ubij żółtko jednego jajka
Krok 19:
I przykryj nim bułki.
Krok 20:
A teraz-produkty w piekarniku przez 20 minut i sami-zaparz herbatę.
Krok 21:
Chcesz zapobiec osiadaniu bułek i zamoczeniu? Zasada numer jeden: połóż gotowe produkty tylko na drewnianej powierzchni pokrytej papierem. Zasada numer dwa-bułki powinny stopniowo stygnąć, więc przykryj je szmatką.
Krok 22:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mak (ziarno) - 556 kcal/100g
- Mak - 556 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g