skład / składniki
gotowanie krok po kroku
weź cztery jajka i oddziel żółtka od białek. Zetrzyj żółtka z cukrem pudrem. Ubij białka w gęstą białą pianę. Wymieszaj piankę białkową ze słodkimi żółtkami - nie ma różnicy, co dodać, po prostu zrób to delikatnie i delikatnie, wtedy białka nie spadną. A jednak, aby uzyskać gęstą pianę białkową, nie możesz ubić białek w metalowym naczyniu! Stopniowo dodawaj mąkę w małych porcjach. Ugniataj wszystko. Gęstość ciasta okazuje się jak Charlotte. Weź naczynie do pieczenia i posmaruj masłem, posyp semoliną. Semoliny powinno być dużo, aby gotowy biszkopt nie przykleił się do formy lub użyj papieru do pieczenia. Obrane jabłka pokroić na duże kawałki i ułożyć na środku formy szkiełkiem. Możesz posypać jabłka cynamonem w proszku-to zależy od Twojego gustu. Napełnij owoce ciastem biszkoptowym i włóż do piekarnika. Lepiej wysłać biszkopt z jabłkami do nagrzanego piekarnika i nie ciągnąć drzwi w tę iz powrotem na czas pieczenia-biszkopt spadnie. Biszkopt z jabłkami piecze się przez 15-20 minut. Sprawdź za pomocą zapałki. Cóż, biszkopt z jabłkami jest gotowy! Połóż na półmisku i posyp cukrem pudrem. Możesz zacząć herbatę!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g