biszkopt z jabłkami

najdelikatniejszy biszkopt z nadzieniem jabłkowym zachwyci cię! Biszkopt z jabłkami to tylko ratunek dla mnie i całej mojej kobiecej rodziny. Uwielbiają go zarówno dorośli, jak i dzieci. Poniższa porcja wystarczy na herbatę od trzech do czterech osób. A jeśli liczba tych, którzy chcą go skosztować, po prostu zwiększamy liczbę składników, zachowując proporcję. Spróbuj sam zrobić biszkopt z jabłkami, z którym możesz spełnić swoje deserowo-słodkie fantazje.
EudokiaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 4 g
tłuszcze 23 % 9 g
węglowodany 68 % 27 g
206 kcal
IG: 18 / 0 / 82

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.

weź cztery jajka i oddziel żółtka od białek. Zetrzyj żółtka z cukrem pudrem. Ubij białka w gęstą białą pianę. Wymieszaj piankę białkową ze słodkimi żółtkami - nie ma różnicy, co dodać, po prostu zrób to delikatnie i delikatnie, wtedy białka nie spadną. A jednak, aby uzyskać gęstą pianę białkową, nie możesz ubić białek w metalowym naczyniu! Stopniowo dodawaj mąkę w małych porcjach. Ugniataj wszystko. Gęstość ciasta okazuje się jak Charlotte. Weź naczynie do pieczenia i posmaruj masłem, posyp semoliną. Semoliny powinno być dużo, aby gotowy biszkopt nie przykleił się do formy lub użyj papieru do pieczenia. Obrane jabłka pokroić na duże kawałki i ułożyć na środku formy szkiełkiem. Możesz posypać jabłka cynamonem w proszku-to zależy od Twojego gustu. Napełnij owoce ciastem biszkoptowym i włóż do piekarnika. Lepiej wysłać biszkopt z jabłkami do nagrzanego piekarnika i nie ciągnąć drzwi w tę iz powrotem na czas pieczenia-biszkopt spadnie. Biszkopt z jabłkami piecze się przez 15-20 minut. Sprawdź za pomocą zapałki. Cóż, biszkopt z jabłkami jest gotowy! Połóż na półmisku i posyp cukrem pudrem. Możesz zacząć herbatę!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy