skład / składniki
gotowanie krok po kroku
dla mnie zawsze przy robieniu słodkich lub pikantnych ciast wyzwaniem było zrobienie dobrego ciasta. Próbowałem wielu różnych przepisów kulinarnych tego składnika tak pysznego i kochanego przez wielu jedzenia jak ciasto. Ale pewnego dnia, zupełnie przypadkowo, spacerując po kanałach telewizyjnych, natknąłem się na ciekawy program poświęcony gotowaniu. Tam prezenter szczegółowo opowiedział o tym, jak przygotować proste ciasto bez drożdży. Dzielę się z wami przepisem kulinarnym. Zaczynamy więc przygotowywać to ciasto od tego, że bierzemy olej lniany z lodówki, przesianą mąkę, sól i wyrabiamy strome ciasto ze wszystkich tych składników. Następnie bierzemy ostry nóż i kroimy go w małe okruchy. Teraz ubij jajko kurze, dodaj wodę i ponownie ubij. Następnie napełnij naszą kaszę z ciasta tą masą. Dobrze zagnieść ciasto. Oto ciasto na ciasto i gotowe. Z jego pomocą możesz przygotować ciasta z dowolnym rodzajem nadzienia. Konieczne jest rozwałkowanie ciasta i ponowne rozłożenie na nim nadzienia na zimno przez około 15-20 minut. Ciekawe pomysły na pieczenie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g