ciasto z dżemem

zachwyci słodkim i delikatnym smakiem z każdym kęsem!
morkofkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 7 g
tłuszcze 23 % 14 g
węglowodany 66 % 41 g
311 kcal
IG: 7 / 0 / 93

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

urodziny i święta, biesiady i spotkania w kuchni-na każdym wydarzeniu ciasto jest mile widzianym gościem.
ciasta są różne, z różnymi kremami i nadzieniami, z różnych rodzajów ciasta zakupionego i domowego. Proponuję upiec ciasto w domu, zgodnie z moim przepisem i będzie to ciasto z dżemem. Możesz to zrobić, jesteś dobrą gospodynią domową i wspaniałym kucharzem. Powtarzaj to częściej i na pewno tak będzie.
przygotuj biszkopt na ciasta. Konieczne jest oddzielenie żółtek od białek i ubicie białek. Wcześniej schłodzić białka. Zetrzyj masło i cukier w szklanej misce na biało i na przemian dodaj pozostałe żółtka, skrobię ziemniaczaną. Masa powinna zwiększyć objętość i zagęścić. Dodaj przesianą mąkę, wymieszaj. Ostrożnie włóż ubite białka do ciasta i delikatnie przesuwaj. Nie bądź gorliwy, bo ciasto się uspokoi.
piekarnik dobrze się rozgrzej. Weź trzy formy, posmaruj je tłuszczem (masło lub margaryna), połóż spód płatkami migdałów i wlej ciasto na ¾ wypełniając formy. Włóż ciasta do piekarnika na 15-20 minut, obserwując reżim temperaturowy 200 stopni.
schłodzone ciasta warstwowe z dżemem, najwyższy posyp cukrem pudrem. Aby uzyskać piękniejszy wygląd, Wytnij paski papieru o grubości 1 cm i połóż kratkę na cieście, posyp proszkiem i ostrożnie usuń papier. Piękno!
ciasto jest gotowe.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Dżem dowolny - 271   kcal/100g
  • Skrobia ziemniaczana - 300   kcal/100g

Podobne przepisy