ciasteczka z dżemem

proste rozwiązanie na deser do herbaty! Polizasz palce!
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 4 g
tłuszcze 2 % 1 g
węglowodany 92 % 56 g
244 kcal
IG: 2 / 0 / 98

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

ten kulinarny przepis jest dla tych, którzy bardzo lubią eksperymentować we własnej kuchni, biorąc ją, jak widać, za laboratorium naukowe. Taka osoba nie jest już zadowolona ze znanych przepisów i bierze udział w ryzykownych wydarzeniach, mając nadzieję, że z dobrych produktów wynik końcowy będzie również z pewnością dobry. Kontrowersyjne stwierdzenie. Ale możesz spróbować zrobić to jedzenie, jeśli wkrótce usłyszałem od wielu, że okazuje się "prawie cukierek". Cukierek, więc cukierek... Robimy ciasto z dżemem.
Przepis stwierdza, że konieczne jest ścisłe przestrzeganie kolejności, w przeciwnym razie nic dobrego nie zadziała. Jednocześnie, jeśli naprawdę nic nie zadziała, możesz usprawiedliwić się tym, że zapomniałeś o sekwencji. Bierzemy dżem dość płynny, płynny. Dodaj do niego sodę i dokładnie wymieszaj. Następnie, w ścisłej kolejności, dodaj cukier, jajko, kefir, a dopiero potem mąkę. Każdy nowy składnik przed dodaniem następnego miesza się z mieszaniną. Ciasto powinno być płynne. Bierzemy kształt, lepiej okrągły. Smarujemy go masłem i lekko posypujemy kaszą manną. Wlej naszą mieszaninę do formy. Rozgrzej piekarnik i wyślij nasze ciasto do pieczenia lub pieczenia. Tutaj nie wiem, Które słowo lepiej wybrać. Piec przez dwadzieścia minut. Lub do gotowości. Gotowość sprawdzamy wykałaczką.
jemy tylko całkowicie schłodzone.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Dżem dowolny - 271   kcal/100g

Podobne przepisy