ciasto kruche z dżemem startym

pyszne kruche ciasto z dżemem jest przeznaczone dla osób jedzących słodycze. Uwielbiam robić różne ciasta. To jedzenie zawsze wychodzi & quot; z hukiem & quot; w moim domu. W moim magazynie znajduje się duża różnorodność różnych przepisów kulinarnych tego wypieku, ale jednym z moich ulubionych jest ciasto kruche z dżemem. Mówię Ci, jak go ugotować.
MuskaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 6 g
tłuszcze 21 % 16 g
węglowodany 71 % 54 g
383 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

zaczynamy od stopienia masła, schłodzenia go. Następnie dodaj cukier, jajka, wanilinę do masła i wszystko dobrze wymieszaj. Następnie stopniowo wprowadzamy mąkę i proszek do pieczenia, zagniatamy ciasto. Teraz dzielimy go na 2 części w stosunku około: 1 do 2. Niewielką część ciasta wkładamy do zamrażarki na godzinę. Większość ciasta rozwałkowujemy na blasze do pieczenia pokrytej olejem. Na wierzch tego ciasta równomiernie rozprowadzamy dżem (u mnie był to dżem porzeczkowy). Teraz wyjmujemy mały kawałek ciasta z zamrażarki, pocieramy go na grubej tarce lub przepuszczamy przez maszynę do mięsa i posypujemy nim ciasto na wierzchu. Następnie wkładamy blachę do pieczenia do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20-25 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Dżem dowolny - 271   kcal/100g

Podobne przepisy