skład / składniki
metoda gotowania
żelatynę moczymy w zimnej wodzie. Przepuszczamy ciasteczka przez dużą maszynkę do mięsa i mieszamy powstałe okruchy ze stopionym masłem. Bierzemy dzieloną formę, wykładamy spód pergaminem i układamy ciasteczka z masłem równą warstwą. Wkładamy formę do lodówki na dwie godziny. Ubij jagody w blenderze. Zmiel twarożek z cukrem i dodaj jogurt. W łaźni wodnej podgrzewamy żelatynę i wprowadzamy ją do masy twarogowej. Tutaj kładziemy połowę puree z jagód i wlewamy sok z cytryny. Wysyłamy do lodówki na pół godziny. Ubij schłodzone białka z dużą prędkością, aw osobnej misce – śmietanę. Ostrożnie włóż śmietanę do mieszanki jagodowo-twarogowej, wymieszaj ubite białka. Powstały suflet kładziemy na cieście z biszkoptów, delikatnie pokrywamy drugą częścią przecieru jagodowego na wierzchu. I wkładamy do lodówki na całą noc. Rano uwalniamy ciasto z formy i dekorujemy je prażonymi migdałami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Borówka - 44 kcal/100g
- Jagody świeżo mrożone - 56 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Ciasteczka biszkoptowe - 378 kcal/100g