skład / składniki
metoda gotowania
Oddziel białka od żółtek i ubij żółtka z cukrem z dodatkiem wanilii mikserem. W łaźni wodnej podgrzewamy mleko i rozcieńczamy w nim czekoladę, doprowadzając do jednorodnego stanu. Teraz łączymy żółtka z czekoladą, dobrze ubijamy w mikserze. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Ubij również schłodzone białka, aby uzyskać mocną białą masę i włóż ją do ciasta czekoladowego. Piec jedno ciasto w piekarniku przez pół godziny w 180 stopniach. Po wyjęciu, schłodzeniu i pokrojeniu na dwie połówki.
ubij śmietanę z cukrem, posmaruj ciasto i wyślij do lodówki na 20 minut. W międzyczasie ubij zmiękczone masło z gotowanym skondensowanym mlekiem, włóż prażone orzeszki ziemne. Pierwszą połowę ciasta pokryj powstałym kremem (na wierzchu śmietany), przykryj drugą połową. Wypełnij ciasto przygotowanym lukrem, aby całkowicie pokryło ciasta. Dekorujemy zgodnie z życzeniem i nakazem serca i wkładamy do lodówki na pięć godzin. Na takim torcie bardzo wygodnie jest robić wszelkiego rodzaju napisy kremem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal / 100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal / 100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne ze skorupką - 564 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne bez łupin - 568 kcal/100g
- Orzeszki ziemne gotowane - 376 kcal/100g
- Orzeszki ziemne smażone ze skorupką - 582 kcal/100g
- Orzeszki ziemne prażone i solone - 585 kcal/100g
- Orzeszki ziemne orzechy - 568 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal / 100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal / 100g
- Śmietanka 35% - 337 kcal/100g
- 40% - 362 kcal / 100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g