skład / składniki
gotowanie krok po kroku
rozpuść margarynę na patelni, przesiej część mąki do miski, dodaj śmietanę, stopioną margarynę i cukier. Nawiasem mówiąc, nie można dodawać cukru, w tym przypadku ciasto to można wykorzystać do pieczenia ciast. Następnie dokładnie wymieszaj wszystkie te składniki, przesiej resztę mąki. Ciasto nie powinno przyklejać się do rąk. Dlatego możesz dodać trochę mąki, jeśli ciasto przykleja się do rąk. Zagniatamy miękkie ciasto i dzielimy na dwie części, jedną zostawiamy białą, do drugiej dodajemy kakao. Pozostaw ciasto do zaparzenia, przykrywając serwetką. Następnie z każdej części robimy kiełbasę. Następnie rozwałkuj białą kiełbasę i usuń ją na bok, a ciemną kiełbasę rozwałkuj. Połóż białe ciasto na ciemnym i zwiń rolkę. Następnie ostrym nożem pokrój rolkę na koła o szerokości około 1 cm. Rozgrzej patelnię do 180 C, posmaruj blachę do pieczenia masłem i ułóż nasze paski w rzędzie. Piecz ciasteczka przez około 20-30 minut. Takie pyszne i proste jedzenie można robić przynajmniej codziennie. Szybkie ciasteczka w paski są gotowe! Miłego picia herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g