pyszne ciasteczka Twarogowo-jabłkowe
skład / składniki
16
porcje:
gotowanie krok po kroku
ale przejdźmy do głównego. Jeśli krakersy nie są w postaci okruchów, należy je posiekać, a następnie usmażyć na maśle. Bardzo pożądane jest przetarcie twarogu przez sito, aby był bardziej miękki i przewiewny. Umyj i obierz jabłka, usuń rdzeń i zetrzyj.
następnie wymieszaj twaróg, krakersy, jabłka, jajka, cynamon i goździki w jednej misce. Masę wkładamy do torby cukierniczej i układamy ciasteczka (na przykład w postaci stokrotek) na wysmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia. Odległość między produktami powinna wynosić około 3 cm od siebie. I pieczemy ciasteczka w piekarniku w temperaturze 180-200 C. Gotowe i schłodzone ciasteczka posypujemy cukrem pudrem, pięknie układamy na naczyniu. I wzywamy słodycze do stołu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Mus jabłkowy - 68 kcal/100g