wołowina pieczona w folii z ziemniakami

Po upieczeniu w folii mięso staje się miękkie, delikatne i smaczne! Danie, takie jak to, co tutaj opisuję, jest zwyczajem w mojej rodzinie, aby gotować na święta. Wygląda jak niezbędna podstawa świątecznego stołu, jeśli istnieje pytanie o potrzebę jedzenia mięsa. Wołowina owinięta folią w piekarniku zajmuje pierwsze miejsce w moim własnym topie świątecznych przepisów na mięso. Myślę, że u ciebie przynajmniej wzrośnie na szczyt Twojego ulubionego jedzenia.
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 8 g
tłuszcze 41 % 11 g
węglowodany 30 % 8 g
172 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.

wołowina przygotowana według przepisu mojej mamy to wspaniały posiłek na świąteczny stół. Mięso pieczone w ten sposób zawsze okazuje się bardzo smaczne i delikatne. Solimy filet wołowy i dobrze ubijamy. Kotlet kładziemy na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym i smażymy z obu stron do miękkości. Umyte ziemniaki obrać i pokroić w plasterki. W osobnej misce smażyć ziemniaki z obu stron na dowolnym oleju. Umyte grzyby myjemy i kroimy na kawałki, a następnie smażymy na patelni z olejem roślinnym, na kilka minut przed gotowaniem Wprowadzamy śmietanę i dusimy, ciągle mieszając. Połóż kotlet wołowy na arkuszu folii, połóż ziemniaki na wierzchu, a następnie lekko schłodzone pieczarki. Wszystko posyp solą i czarnym pieprzem do smaku. Mocno zaciskamy krawędzie folii i kładziemy na blasze do pieczenia, którą wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni przed pieczeniem. Wołowina pieczona w folii jest gotowa. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy