skład / składniki
gotowanie krok po kroku
posiłek z mostka z kurczaka jest uważany za przysmak, ale samo mięso jest bez smaku i suche. Wypróbujmy kulinarny przepis na gotowanie mostka z kurczaka z sosem curry i mieloną wieprzowiną. Może w tej formie kurczak będzie soczysty i smaczny.
mostek z solą i pieprzem. Z grubej strony przecinamy głęboką szczelinę nożem. Wieprzowina bez tłuszczu, cebula i proszek imbirowy są mielone w robocie kuchennym lub w blenderze na gładką masę. Potrzebujemy bardzo drobnego mięsa mielonego, prawie ciasta. Faszerujemy mostek z kurczaka i szyjemy krawędź igłą i nitką. Lub wbij wykałaczki. Na patelni globoka rozpuść tłuszcz i usmaż mostek z kurczaka ze wszystkich stron. Dodaj wino i gotuj na wolnym ogniu, aż będzie ugotowane, przez dziesięć do piętnastu minut. Następnie wyjmujemy kurczaka i wysyłamy w ciepłe miejsce, a sos doprawiamy śmietaną, solą i curry. Sos należy dokładnie wymieszać i wlać do sosu.
podawaj takiego kurczaka na stole najlepiej z ryżem, chociaż każde zboże może działać. SOS kładziemy osobno na stole.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Białe wino - 78 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Mielona wołowina - 254 kcal / 100g
- Mielona wieprzowina - 263 kcal/100g