skład / składniki
metoda gotowania
na początek bierzemy Formy do pieczenia, smarujemy je olejem, posypujemy mąką i kładziemy na zimno.
zacznijmy test. Aby to zrobić, oddziel żółtka od białek.
utrzyj żółtka cukrem. Zmiel margarynę z mąką. Gasimy sodę w śmietanie i dodajemy do okruchów mąki.
wlewamy tam żółtka. Zagniatamy ciasto do tego stopnia, aby przestało przylegać do dłoni. Teraz rozwałkuj ciasto warstwą około 1 cm.
następnie wycinamy z niego koła o większej średnicy niż formy. Włóż ciasto do foremek.
teraz wciśnij ciasto rękami, aby Formy były pokryte równą warstwą ciasta. Formy kładziemy na blasze do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20-25 minut. Następnie wyłącz piekarnik, wyjmij kosze z foremek i ostudź je. Teraz przygotuj krem. Aby to zrobić, weź gotową śmietanę do ubijania. I ubij mikserem.
teraz włóż 1 łyżeczkę do każdego kosza z ciasta. dżem, a następnie rozłóż bitą śmietanę ze specjalnej strzykawki kulinarnej i umieść truskawki na środku. Ciasta są gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Truskawka - 30 kcal/100g
- Świeżo mrożone słodkie truskawki - 44 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Dżem morelowy - 265 kcal/100g
- Dżem gruszkowy - 268 kcal/100g
- Dżem z pigwy - 223 kcal/100g
- Dżem jabłkowy - 265 kcal/100g
- Dżem - 265 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Bita śmietana - 257 kcal/100g