ciasto waflowe z gotowanym skondensowanym mlekiem

szybkie, proste, w pośpiechu, nawet dziecko gotuje! Ciasto waflowe z gotowanym skondensowanym mlekiem to świetny przepis na przygotowanie pysznego deseru bez pieczenia! Potrzebne będą tylko trzy składniki, proste i niedrogie. Takie ciasto daje dużo miejsca na kreatywność - dekorowanie jest bardzo interesujące!
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 6 g
tłuszcze 38 % 29 g
węglowodany 54 % 41 g
443 kcal
IG: 0 / 15 / 85

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 8 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić ciasto z ciast waflowych z gotowanym skondensowanym mlekiem przygotuj produkty. Wziąłem ciasta waflowe o średnicy 24 cm, w opakowaniu było 10 sztuk. Masło należy przyjmować naturalne, wysokiej jakości, świeże. Weź również gotowane mleko skondensowane najwyższej jakości z naturalnego mleka. Możesz go ugotować samodzielnie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przełożyć gotowane mleko skondensowane ze słoików do głębokiej miski i dodać masło. Najpierw wyjmij masło z lodówki i pozwól mu zmięknąć. Wolę od razu połączyć mleko skondensowane i masło w misce i wymieszać łyżką stołową, rozbijając masło na mniejsze kawałki. W ten sposób masło mięknie szybciej i mniej naczyń olejowych. Wymieszaj gotowane mleko skondensowane i masło, aż będzie tak gładkie, jak to tylko możliwe

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Połóż trochę ugotowanej śmietany na płaskim naczyniu, połóż pierwsze ciasto na wierzchu. Obecność kremu między ciastem a naczyniem ułatwi proces nakładania warstw. Ciasta nie ślizgają się po naczyniach. Nałóż krem równomiernie, aby wypełnił wszystkie wgłębienia w ciastach waflowych. Jest to bardzo wygodne przy użyciu silikonowej szpatułki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Na wierzch pozostaw trochę więcej kremu niż na warstwy, aby wierzch ciasta był apetyczny. Nałóż trochę kremu również na brzegi ciasta. Aby namoczyć ciasto, wstaw do lodówki na noc.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Udekoruj gotowe ciasto waflowe z gotowanym skondensowanym mlekiem według własnego gustu. Ponieważ takie ciasto okazuje się bardzo satysfakcjonujące i słodkie, dodanie świeżych jagód będzie bardzo odpowiednie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Również gotowe danie nigdy nie będzie zbyteczne przyozdobione świeżymi liśćmi mięty. Smacznego!

wybierz wysokiej jakości, sprawdzone mleko skondensowane. Bez tłuszczów roślinnych i dodatków do żywności. Kompozycja powinna zawierać tylko dwa składniki: mleko i cukier. Ostatecznie smak i jakość gotowego dania będzie zależeć od jakości skondensowanego mleka.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Gotowane mleko skondensowane - 328   kcal/100g
  • Ciasta waflowe - 341   kcal/100g

Podobne przepisy