skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić ciasto z ciast waflowych z gotowanym skondensowanym mlekiem przygotuj produkty. Wziąłem ciasta waflowe o średnicy 24 cm, w opakowaniu było 10 sztuk. Masło należy przyjmować naturalne, wysokiej jakości, świeże. Weź również gotowane mleko skondensowane najwyższej jakości z naturalnego mleka. Możesz go ugotować samodzielnie.
Krok 2:
Przełożyć gotowane mleko skondensowane ze słoików do głębokiej miski i dodać masło. Najpierw wyjmij masło z lodówki i pozwól mu zmięknąć. Wolę od razu połączyć mleko skondensowane i masło w misce i wymieszać łyżką stołową, rozbijając masło na mniejsze kawałki. W ten sposób masło mięknie szybciej i mniej naczyń olejowych. Wymieszaj gotowane mleko skondensowane i masło, aż będzie tak gładkie, jak to tylko możliwe
Krok 3:
Połóż trochę ugotowanej śmietany na płaskim naczyniu, połóż pierwsze ciasto na wierzchu. Obecność kremu między ciastem a naczyniem ułatwi proces nakładania warstw. Ciasta nie ślizgają się po naczyniach. Nałóż krem równomiernie, aby wypełnił wszystkie wgłębienia w ciastach waflowych. Jest to bardzo wygodne przy użyciu silikonowej szpatułki.
Krok 4:
Na wierzch pozostaw trochę więcej kremu niż na warstwy, aby wierzch ciasta był apetyczny. Nałóż trochę kremu również na brzegi ciasta. Aby namoczyć ciasto, wstaw do lodówki na noc.
Krok 5:
Udekoruj gotowe ciasto waflowe z gotowanym skondensowanym mlekiem według własnego gustu. Ponieważ takie ciasto okazuje się bardzo satysfakcjonujące i słodkie, dodanie świeżych jagód będzie bardzo odpowiednie.
Krok 6:
Również gotowe danie nigdy nie będzie zbyteczne przyozdobione świeżymi liśćmi mięty. Smacznego!
wybierz wysokiej jakości, sprawdzone mleko skondensowane. Bez tłuszczów roślinnych i dodatków do żywności. Kompozycja powinna zawierać tylko dwa składniki: mleko i cukier. Ostatecznie smak i jakość gotowego dania będzie zależeć od jakości skondensowanego mleka.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g
- Ciasta waflowe - 341 kcal/100g