pyszne ciasta
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
zetrzyj czekoladę na grubej tarce. Wyjmij go podczas przygotowywania ciasta do zamrażarki. Rozpuść masło. A następnie za pomocą miksera wymieszaj wszystkie składniki ciasta. Wlej tam mrożoną czekoladę i szybko wszystko wymieszaj. Ponieważ ciasto należy natychmiast włożyć do formy, a następnie do piekarnika nagrzanego do 200 ~ 220°C.
piec do miękkości. Mam nadzieję, że pamiętasz, jak sprawdzić, czy ciasta tego rodzaju są gotowe – za pomocą zapałki lub wykałaczki. Kiedy Góra zacznie się brązowieć,a środek będzie nadal płynny, dokręć formę folią.
podczas gdy nasze ciasto zbroi, przygotujmy dla niego lukier. Posiekaj orzechy. Umyj suszone śliwki, wyciągnij z nich kości i pokrój na małe kawałki.
włóż mleko do małego rondla, włóż masło i czekoladę z cukrem. Doprowadzić masę do wrzenia na małym ogniu i poczekać, aż cukier i czekolada całkowicie się rozpuszczą. Dodaj tutaj kakao, delikatnie mieszając skrobię. Dodaj orzechy ze śliwkami. Gotujemy wszystko przez minutę i usuwamy z ognia.
wyjmij gotowe ciasto z piekarnika. Napełnij go polewą czekoladową. Ponieważ ciasto unosi się podczas pieczenia ze zjeżdżalnią, trudno jest pokryć je lukrem – dostosuj się w jakiś sposób. Będzie pysznie. Możesz także spróbować piec ciasto w dzielonej formie, następnie zalewając je lukrem, bez wyjmowania go z tej formy.
piec do miękkości. Mam nadzieję, że pamiętasz, jak sprawdzić, czy ciasta tego rodzaju są gotowe – za pomocą zapałki lub wykałaczki. Kiedy Góra zacznie się brązowieć,a środek będzie nadal płynny, dokręć formę folią.
podczas gdy nasze ciasto zbroi, przygotujmy dla niego lukier. Posiekaj orzechy. Umyj suszone śliwki, wyciągnij z nich kości i pokrój na małe kawałki.
włóż mleko do małego rondla, włóż masło i czekoladę z cukrem. Doprowadzić masę do wrzenia na małym ogniu i poczekać, aż cukier i czekolada całkowicie się rozpuszczą. Dodaj tutaj kakao, delikatnie mieszając skrobię. Dodaj orzechy ze śliwkami. Gotujemy wszystko przez minutę i usuwamy z ognia.
wyjmij gotowe ciasto z piekarnika. Napełnij go polewą czekoladową. Ponieważ ciasto unosi się podczas pieczenia ze zjeżdżalnią, trudno jest pokryć je lukrem – dostosuj się w jakiś sposób. Będzie pysznie. Możesz także spróbować piec ciasto w dzielonej formie, następnie zalewając je lukrem, bez wyjmowania go z tej formy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g