pyszne ciasta

Prosty przepis na ciasto, które smakuje jak ciasto. Czy kiedykolwiek jadłeś naprawdę pyszne ciasta? Na pewno. Ale ten, którego przepis kulinarny zaproponuję tym razem, jest mało prawdopodobny! Okazuje się, że to świetne jedzenie. Miękki, kruchy, delikatny. Nie jest sucha, ale też nie mokra, ale to, czego potrzebujesz. Czekolada nada temu ciastu nie tylko wspaniały aromat i smak. Stworzy rodzaj wesołego wzoru na kawałku.
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 6 g
tłuszcze 27 % 19 g
węglowodany 64 % 45 g
366 kcal
IG: 20 / 0 / 80

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wszystkie składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.
  16. Krok 16:

    Krok 16.
  17. Krok 17:

    Krok 17.
  18. Krok 18:

    Krok 18.
  19. Krok 19:

    Krok 19.
  20. Krok 20:

    Krok 20.
  21. Krok 21:

    Krok 21.
  22. Krok 22:

    Krok 22.
  23. Krok 23:

    Krok 23.
  24. Krok 24:

    Krok 24.
  25. Krok 25:

    Krok 25.
  26. Krok 26:

    Krok 26.
zetrzyj czekoladę na grubej tarce. Wyjmij go podczas przygotowywania ciasta do zamrażarki. Rozpuść masło. A następnie za pomocą miksera wymieszaj wszystkie składniki ciasta. Wlej tam mrożoną czekoladę i szybko wszystko wymieszaj. Ponieważ ciasto należy natychmiast włożyć do formy, a następnie do piekarnika nagrzanego do 200 ~ 220°C.
piec do miękkości. Mam nadzieję, że pamiętasz, jak sprawdzić, czy ciasta tego rodzaju są gotowe – za pomocą zapałki lub wykałaczki. Kiedy Góra zacznie się brązowieć,a środek będzie nadal płynny, dokręć formę folią.
podczas gdy nasze ciasto zbroi, przygotujmy dla niego lukier. Posiekaj orzechy. Umyj suszone śliwki, wyciągnij z nich kości i pokrój na małe kawałki.

włóż mleko do małego rondla, włóż masło i czekoladę z cukrem. Doprowadzić masę do wrzenia na małym ogniu i poczekać, aż cukier i czekolada całkowicie się rozpuszczą. Dodaj tutaj kakao, delikatnie mieszając skrobię. Dodaj orzechy ze śliwkami. Gotujemy wszystko przez minutę i usuwamy z ognia.
wyjmij gotowe ciasto z piekarnika. Napełnij go polewą czekoladową. Ponieważ ciasto unosi się podczas pieczenia ze zjeżdżalnią, trudno jest pokryć je lukrem – dostosuj się w jakiś sposób. Będzie pysznie. Możesz także spróbować piec ciasto w dzielonej formie, następnie zalewając je lukrem, bez wyjmowania go z tej formy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Śliwka - 227   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g

Podobne przepisy