skład / składniki
gotowanie krok po kroku
aby to zrobić, zagniatamy przaśne ciasto ze znaczną ilością cukru i masła. Oznacza to, że wlej wodę lub mleko do głębokiej miski. Następnie dodaj cukier, sól do smaku, jajka, masło i wszystko dokładnie wymieszaj miotłą. Wlej przesianą mąkę pszenną do przygotowanej masy i zagniataj ciasto, aby dobrze przylegało do ścian naczyń, ale także nie przyklejało się do rąk. Następnie oddzielamy kawałki od ciasta około 200 gramów. Rozwałkuj ciasto o grubości około 2 cm, a następnie pokrój w paski o szerokości około 6 cm i długości 10-15 cm. Z pasków ciasta składamy różne kształty bajgli-Shishara. Następnie przenosimy je na patelnię, smarujemy masłem i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Wlej cukier puder na gotową shisharę. Serwujemy ten wspaniały posiłek na herbatę przy świątecznym stole. To danie z kuchni tatarskiej jest pyszne z różnymi dżemami lub miodem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g