skład / składniki
gotowanie krok po kroku
aby przygotować ten przepis kulinarny, musimy zmielić cukier granulowany z jajkami. Następnie dodaj połowę skondensowanego mleka, gasić sodę w occie, śmietanę i mąkę. Ze wszystkich tych składników zagniatamy rzadkie ciasto, które jest podobne do konsystencji śmietany. Wytrzyj formę lub patelnię na sucho i obficie posmaruj masłem. Wlej naszą przygotowaną masę do formy i upiecz w nagrzanym piekarniku. Gdy ciasto zostanie upieczone do miękkości, wyjmij je z piekarnika i schłodź do temperatury pokojowej. Schłodzona warstwa gotowego ciasta, przecięta na pół. Smarujemy każde ciasto kremem, a następnie składamy drugą warstwę, również pokrywamy kremem, a także pokrywamy boki i górę.
przygotowanie przepisu na krem. Zmiękcz masło i stopniowo wlewaj skondensowane mleko, dobrze ubij mikserem. Czekoladę topimy w łaźni parowej i wylewamy na naszą masę, ponownie ubijamy mikserem. Aby smak czekolady był bogatszy, możesz zwiększyć ilość czekolady. Ciasto z kremem czekoladowym jest gotowe! Podawaj to pyszne jedzenie na deser z herbatą lub kawą. Miłego picia herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g