Rolka Miękka Podkładka
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
więc oddziel białka od żółtek, w osobnej misce ubij białka w gęstą pianę, odłóż na bok. Mieszamy żółtka z cukrem na jasny kolor, dobrze je ubijam mikserem. Jeśli gotujemy w kuchence mikrofalowej, ciasto wkładamy do formy natłuszczonej i 3 minuty, a jeśli w piekarniku, to w piekarniku nagrzanym do 180-200 C i pieczemy na złoty kolor. Cienką warstwę bułki piecze się przez 7-10 minut. Następnie, aby rolka " Miękka Podkładka "była jeszcze smaczniejsza i wyglądała bardziej apetycznie, miękkie ciasto, zwiń rolkę,posmaruj kawałek pergaminu masłem, posyp cukrem pudrem, zawiń upieczoną rolkę w pergamin i włóż do kuchenki mikrofalowej na 1-2 minuty, w piekarniku - również nie na długo, przez 3-5 minut, aby"chwycić".
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Mąka kukurydziana - 368 kcal/100g
- Pełnoziarnista mąka kukurydziana razowa - 355 kcal/100g
- Mąka kukurydziana pełnoziarnista przesiana - 362 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami vitaminisir - 364 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami newitaminiza - 364 kcal / 100g