holenderska zupa cebulowa

pyszna, niezwykle sycąca i pożywna zupa z cebulą i serem!
AnnellyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 4 g
tłuszcze 22 % 4 g
węglowodany 56 % 10 g
93 kcal
IG: 56 / 0 / 44

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
chcę podzielić się z wami przepisem kulinarnym, który kiedyś dała mi moja mama. Pokochasz go swoim niezapomnianym smakiem. Ten posiłek na długo zostanie zapamiętany przez twój żołądek.
przede wszystkim rozpuść oliwę i masło w rondlu z grubym dnem. Cebulę kroimy w krążki i wysyłamy na patelnię, posypujemy czarnym ziele angielskie i smażymy na złoty kolor. Następnie posyp mąką i smaż przez chwilę (około 2-3 minut). Następnie wlej część bulionu do rondla i dokładnie wymieszaj, aż nasza mieszanina zgęstnieje. Dodaj, mieszając, bulion i wytrawne białe wino, aż cebula wchłonie cały płyn. Następnie dodaj sól, pieprz i sos pomidorowy do smaku.
następnie rozgrzej piekarnik do 250 C. wyjmij krążki cebuli z zupy i ułóż je w czterech żaroodpornych miskach. Na wierzch kładziemy kawałek suszonego chleba i zalewamy zupą. Wlej ser na chleb. Następnie wysyłamy miski do piekarnika. Gdy tylko ser się rozpuści, natychmiast podawaj zupę na stole z resztkami bochenka. Zamiast piekarnika możesz użyć zwykłej kuchenki mikrofalowej(której używam). Oto nasza holenderska zupa cebulowa i gotowa.
smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal / 100g
  • Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal / 100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Białe wino - 78   kcal / 100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal / 100g
  • Baton - 273   kcal/100g
  • Kostka bulionowa - 40   kcal/100g

Podobne przepisy