Milina w domu

Idealny na świąteczny stół! Nie przegap!
olgaNaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 10 g
tłuszcze 38 % 10 g
węglowodany 23 % 6 g
157 kcal
IG: 33 / 0 / 67

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

ten kulinarny przepis świetnie nadaje się do serwowania na świątecznym stole, Gościom lub po prostu do kawy, jak wzywa kuchnia Bułgarska.
wlej serwatkę do naczyń, włóż mąkę i zagniataj ciasto tak strome jak na pierogi. Gotowe ciasto dzieli się na 5-6 kawałków i rozwałkowuje na cienkie ciasta. Oblicz rozmiar ciast na podstawie wielkości upieczonego ciasta.
teraz bierzemy twaróg, wkładamy go do osobnej miski, wkładamy sól do smaku, rozbijamy jajko i dokładnie mieszamy, aż będzie gładkie.
przygotowując naczynia do pieczenia, posmaruj je masłem. Na gotowym naczyniu układamy na przemian ciasto i masę twarogową, licząc na kilka warstw.
pozostaw powstałe półgotowane danie na bok.
osobno w naczyniu wkładamy śmietanę i jajko, ubijamy, a powstałą śmietaną pokrywamy Ostatnie górne ciasto.
na wierzchu delikatnie posmaruj nasze ciasta masłem. Powstałe ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy na złoty kolor przez 30-40 minut. Wyjmujemy gotowe do spożycia jedzenie, schładzamy, a Milina jest gotowa na stół w domu!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Serum - 31   kcal/100g

Podobne przepisy