Sernik z masłem orzechowym

Sernik według tego przepisu jest łatwy i bardzo smaczny!
NashaDashaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 8 g
tłuszcze 43 % 35 g
węglowodany 47 % 38 g
450 kcal
IG: 3 / 42 / 55

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

aby zrobić podstawę ciasta, rozpuść masło . Kruszyć biszkopty na drobne okruchy. Wymieszaj masło i herbatniki. Przenieś masę do naczynia do pieczenia i wstaw do lodówki na 20-30 minut.
w tym czasie przygotuj krem. Za pomocą miksera elektrycznego ubij ser śmietankowy. Dodaj cukier, mąkę i wanilinę, dobrze ubij. Kontynuując ubijanie, dodaj jajko.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Ustaw blachę do pieczenia na średnim poziomie. Gdy ciasto bazowe ostygnie, umieść naczynie do pieczenia na blasze do pieczenia. Podstawę ciasta polej masłem orzechowym. Przykryj podstawę mieszanką serka śmietankowego. Piec około 20 minut.
wyjmij sernik z piekarnika i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Ciasto można wyjąć z naczynia do pieczenia za pomocą noża zwilżonego wodą. Możesz podać na stole.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wanilia - 288   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 895   kcal/100g
  • Ciasteczka biszkoptowe - 378   kcal/100g

Podobne przepisy