skład / składniki
metoda gotowania
aby zrobić podstawę ciasta, rozpuść masło . Kruszyć biszkopty na drobne okruchy. Wymieszaj masło i herbatniki. Przenieś masę do naczynia do pieczenia i wstaw do lodówki na 20-30 minut.
w tym czasie przygotuj krem. Za pomocą miksera elektrycznego ubij ser śmietankowy. Dodaj cukier, mąkę i wanilinę, dobrze ubij. Kontynuując ubijanie, dodaj jajko.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Ustaw blachę do pieczenia na średnim poziomie. Gdy ciasto bazowe ostygnie, umieść naczynie do pieczenia na blasze do pieczenia. Podstawę ciasta polej masłem orzechowym. Przykryj podstawę mieszanką serka śmietankowego. Piec około 20 minut.
wyjmij sernik z piekarnika i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Ciasto można wyjąć z naczynia do pieczenia za pomocą noża zwilżonego wodą. Możesz podać na stole.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Masło orzechowe - 895 kcal/100g
- Ciasteczka biszkoptowe - 378 kcal/100g