skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować ciasto na ciasta, potrzebujemy: piwa, margaryny, mąki. Najpierw zetrzyj margarynę na grubej tarce. Aby ułatwić tarcie, najpierw włóż margarynę do zamrażarki, jeśli była przechowywana w lodówce. Do ciasta użyto dwóch paczek margaryny,ale margarynę można również zastąpić masłem.
Krok 2:
Dodaj mąkę, piwo do powstałej startej masy margarynowej i wszystko dobrze wymieszaj. To właściwie cała technologia przygotowania ciasta.
Krok 3:
Gotowe ciasto powinno być plastyczne, jednolite i nie powinno przyklejać się do rąk. Możesz regulować konsystencję, dodając mąkę i piwo.
Krok 4:
Następnie powstałe ciasto należy podzielić na części. Liczba kawałków będzie odpowiadać przyszłej liczbie warstw ciasta. Następnie umieść puste miejsca w lodówce na trzydzieści minut.
Krok 5:
Po schłodzeniu, wyjęciu i rozwałkowaniu. Im cieńsze ciasto jest rozwałkowane, tym bardziej ciasto rozpływa się w ustach. Za pomocą szablonu Wytnij przyszłe ciasta z ciasta. Jako szablon możesz użyć talerza, pokrywki z patelni lub dowolnego innego obwodu, w zależności od potrzebnej średnicy ciasta. Przenieś rozwałkowane ciasto na blachę do pieczenia i wyślij do gorącego piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
Krok 6:
Piecz ciasta przez około 10-15 minut na złoty kolor. Wyjmij upieczone ciasta i pozwól im ostygnąć.
Krok 7:
Do nadzienia ciasta użyj zwykłego skondensowanego mleka. Połącz upieczone i schłodzone ciasta, lekko je naciskając, po posmarowaniu każdego skondensowanym mlekiem.
Krok 8:
Wierzch ciasta posmaruj również skondensowanym mlekiem i posyp orzechami lub kruszonką pozostałą po upieczeniu ciast. Jeśli masz czas, umieść ciasto w lodówce na noc, aby było namoczone. Dzięki temu ciasto będzie bardziej delikatne i topi się w ustach. Twoje ciasto jest gotowe. Smacznego!
jeśli chcesz zrobić niesamowicie pyszne ciasto rozpływające się w ustach, możesz skorzystać z tego przepisu.
ze względu na fakt, że ten przepis jest bardzo łatwy do przeciwstawienia i nie wymaga żadnej głębokiej wiedzy kulinarnej, każdy poradzi sobie z produkcją tego ciasta.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g