ciasto na cieście piwnym z nadzieniem ze skondensowanego mleka i orzechów włoskich

niesamowicie pyszne i łatwe do zrobienia ciasto! Możesz użyć tego przepisu jako ratownika, jeśli nagle masz jakieś nieplanowane wydarzenie, a w lodówce prawie nic nie ma, takie ciasto cię uratuje, ponieważ do jego przygotowania potrzebne są minimalne ilości składników.
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 7 g
tłuszcze 44 % 32 g
węglowodany 46 % 33 g
444 kcal
IG: 6 / 0 / 94

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować ciasto na ciasta, potrzebujemy: piwa, margaryny, mąki. Najpierw zetrzyj margarynę na grubej tarce. Aby ułatwić tarcie, najpierw włóż margarynę do zamrażarki, jeśli była przechowywana w lodówce. Do ciasta użyto dwóch paczek margaryny,ale margarynę można również zastąpić masłem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj mąkę, piwo do powstałej startej masy margarynowej i wszystko dobrze wymieszaj. To właściwie cała technologia przygotowania ciasta.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gotowe ciasto powinno być plastyczne, jednolite i nie powinno przyklejać się do rąk. Możesz regulować konsystencję, dodając mąkę i piwo.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie powstałe ciasto należy podzielić na części. Liczba kawałków będzie odpowiadać przyszłej liczbie warstw ciasta. Następnie umieść puste miejsca w lodówce na trzydzieści minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Po schłodzeniu, wyjęciu i rozwałkowaniu. Im cieńsze ciasto jest rozwałkowane, tym bardziej ciasto rozpływa się w ustach. Za pomocą szablonu Wytnij przyszłe ciasta z ciasta. Jako szablon możesz użyć talerza, pokrywki z patelni lub dowolnego innego obwodu, w zależności od potrzebnej średnicy ciasta. Przenieś rozwałkowane ciasto na blachę do pieczenia i wyślij do gorącego piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Piecz ciasta przez około 10-15 minut na złoty kolor. Wyjmij upieczone ciasta i pozwól im ostygnąć.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Do nadzienia ciasta użyj zwykłego skondensowanego mleka. Połącz upieczone i schłodzone ciasta, lekko je naciskając, po posmarowaniu każdego skondensowanym mlekiem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wierzch ciasta posmaruj również skondensowanym mlekiem i posyp orzechami lub kruszonką pozostałą po upieczeniu ciast. Jeśli masz czas, umieść ciasto w lodówce na noc, aby było namoczone. Dzięki temu ciasto będzie bardziej delikatne i topi się w ustach. Twoje ciasto jest gotowe. Smacznego!

jeśli chcesz zrobić niesamowicie pyszne ciasto rozpływające się w ustach, możesz skorzystać z tego przepisu.
ze względu na fakt, że ten przepis jest bardzo łatwy do przeciwstawienia i nie wymaga żadnej głębokiej wiedzy kulinarnej, każdy poradzi sobie z produkcją tego ciasta.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Piwo jasne - 50   kcal/100g
  • Piwo bezalkoholowe - 33   kcal/100g
  • Mocne piwo - 150   kcal/100g
  • Piwo ciemne - 74   kcal/100g
  • Piwo - 50   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g

Podobne przepisy