skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak bardzo szybko i łatwo przygotować soczyste kotlety z mieszanego mięsa mielonego z cebulą pieczoną w piekarniku, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania aromatycznych kotletów mięsnych w domu.
Krok 2:
Rozpocznij gotowanie i weź dużą miskę, w której następnie rozłóż osiemset gramów mieszanego mięsa mielonego według własnych upodobań, mamy wołowinę, wieprzowinę i jagnięcinę.
Krok 3:
Pokrój jedną dużą główkę cebuli na dowolne kawałki i włóż do kubka blendera, a następnie dodaj do niej pół łyżeczki ziry i posiekaj cebulę blenderem, aż będzie gładka.
Krok 4:
Rozłóż posiekaną cebulę na gładką masę w misce z mielonym mięsem, a następnie wlej do niej jedną łyżeczkę soli i dodaj do smaku mieszankę mielonej papryki.
Krok 5:
Wstępnie namocz dwieście gramów białego chleba w dwustu mililitrach ciepłej wody, a następnie włóż powstałą masę chlebową do wspólnej miski.
Krok 6:
Dokładnie wymieszaj rękami wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie.
Krok 7:
Zbierz mięso mielone w grudkę rękami i kilka razy mocno wrzuć je do miski.
Krok 8:
Weź wymaganą ilość mięsa mielonego i uformuj kotlety, które następnie zwiń w mieszankę mąki pszennej z bułką tartą.
Krok 9:
Ułóż uformowane kotlety na blasze wyłożonej pergaminem i umieść je w chłodnym miejscu na trzydzieści minut, aby następnie podczas gotowania kotlety dobrze zachowały swój kształt.
Krok 10:
Po upływie czasu kroimy dwa pomidory w pierścienie i układamy je na każdym kotlecie, po czym wysyłamy blachę do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do stu osiemdziesięciu stopni, aby piec kotlety przez trzydzieści pięć do czterdziestu minut.
Krok 11:
Weź drobną tarkę i zetrzyj pięćdziesiąt gramów twardego sera, a następnie posyp kotlety startym serem pięć minut przed ugotowaniem, a następnie wyjmij blachę do pieczenia z gotowanymi kotletami z piekarnika.
Krok 12:
Ułóż kotlety ugotowane w piekarniku na porcjowanych talerzach i podawaj na obiad lub kolację.
Krok 13:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na dość szybki i prosty przepis na przygotowanie obfitych i soczystych kotletów z mieszanego mięsa mielonego z cebulą i przyprawami pieczonymi w piekarniku z pomidorami i startym serem! Pamiętaj, aby ugotować przepyszne kotlety zgodnie z naszym przepisem i bez wątpienia będziesz mile zaskoczony wspaniałym smakiem pożywnego dania na lunch lub kolację! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lamber" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g