paszteciki z mieszanego mięsa mielonego w piekarniku

szybkie danie z dość niedrogich produktów! Bardzo prosty przepis na przygotowanie delikatnych, soczystych i apetycznych kotletów z mieszanego mięsa mielonego z cebulą i pieczonych w piekarniku, które z pewnością przypadną do gustu wielu i mile zaskoczą ich wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 8 g
tłuszcze 50 % 17 g
węglowodany 26 % 9 g
230 kcal
IG: 11 / 67 / 22

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak bardzo szybko i łatwo przygotować soczyste kotlety z mieszanego mięsa mielonego z cebulą pieczoną w piekarniku, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na ich wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania aromatycznych kotletów mięsnych w domu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozpocznij gotowanie i weź dużą miskę, w której następnie rozłóż osiemset gramów mieszanego mięsa mielonego według własnych upodobań, mamy wołowinę, wieprzowinę i jagnięcinę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój jedną dużą główkę cebuli na dowolne kawałki i włóż do kubka blendera, a następnie dodaj do niej pół łyżeczki ziry i posiekaj cebulę blenderem, aż będzie gładka.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłóż posiekaną cebulę na gładką masę w misce z mielonym mięsem, a następnie wlej do niej jedną łyżeczkę soli i dodaj do smaku mieszankę mielonej papryki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wstępnie namocz dwieście gramów białego chleba w dwustu mililitrach ciepłej wody, a następnie włóż powstałą masę chlebową do wspólnej miski.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dokładnie wymieszaj rękami wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zbierz mięso mielone w grudkę rękami i kilka razy mocno wrzuć je do miski.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Weź wymaganą ilość mięsa mielonego i uformuj kotlety, które następnie zwiń w mieszankę mąki pszennej z bułką tartą.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ułóż uformowane kotlety na blasze wyłożonej pergaminem i umieść je w chłodnym miejscu na trzydzieści minut, aby następnie podczas gotowania kotlety dobrze zachowały swój kształt.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Po upływie czasu kroimy dwa pomidory w pierścienie i układamy je na każdym kotlecie, po czym wysyłamy blachę do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do stu osiemdziesięciu stopni, aby piec kotlety przez trzydzieści pięć do czterdziestu minut.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Weź drobną tarkę i zetrzyj pięćdziesiąt gramów twardego sera, a następnie posyp kotlety startym serem pięć minut przed ugotowaniem, a następnie wyjmij blachę do pieczenia z gotowanymi kotletami z piekarnika.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Ułóż kotlety ugotowane w piekarniku na porcjowanych talerzach i podawaj na obiad lub kolację.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na dość szybki i prosty przepis na przygotowanie obfitych i soczystych kotletów z mieszanego mięsa mielonego z cebulą i przyprawami pieczonymi w piekarniku z pomidorami i startym serem! Pamiętaj, aby ugotować przepyszne kotlety zgodnie z naszym przepisem i bez wątpienia będziesz mile zaskoczony wspaniałym smakiem pożywnego dania na lunch lub kolację! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser"Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lamber" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Zira - 112   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Biały chleb - 266   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy