bochenek mięsny
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
lekko ubij jajko i wymieszaj z mielonym mięsem. Drobno posiekaj pomidory w puszkach i dodaj do mięsa mielonego. Dodaj wszystkie pozostałe składniki i dobrze wymieszaj.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Połóż pergamin na blasze do pieczenia. Uformuj mieszankę mielonego chleba i połóż na pergaminie.
przygotuj lukier, mieszając wszystkie składniki. Równomiernie posmaruj chleb mięsny polewą. Piec w nagrzanym piekarniku przez około godzinę.
gotowy bochenek mięsny można pokroić na kawałki i podać.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal / 100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Mielona wołowina - 254 kcal/100g