spaghetti z mięsem mielonym, pomidorami i serem w piekarniku

gniazda makaronu z mięsem mielonym w piekarniku-proste i pyszne! Proste, a jednocześnie oryginalne danie z dostępnych składników może sprawić, że zwykła kolacja z rodziną będzie świąteczna. W tym samym czasie jego przygotowanie zajmuje bardzo mało czasu, przygotowanie jest proste. Proces gotowania można jeszcze łatwiej i szybciej, używając gotowego makaronu - "gniazd " lub" zwijając " je ze spaghetti, co wcale nie pogarsza wyglądu potrawy ani jej smaku.
SnezhanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 10 g
tłuszcze 27 % 14 g
węglowodany 53 % 27 g
276 kcal
IG: 7 / 93 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki do przygotowania potrawy. Spaghetti najlepiej przyjmować z pszenicy durum. Mięso mielone można wykorzystać do dowolnego smaku i pragnienia, gotowe lub przygotowane wcześniej. Smaczniejsze będzie oczywiście danie z mielonym mięsem z mieszanki wieprzowiny i wołowiny, danie okaże się bardziej soczyste, delikatne i smaczne.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Gotujemy spaghetti w osolonej wodzie do miękkości, zgodnie z instrukcjami na opakowaniu, ale nie trzeba ich trawić, aby po upieczeniu nie zamieniły się w owsiankę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wrzuć je do durszlaka, pozwól wodzie spłynąć. Jeśli używamy gotowego schłodzonego mięsa mielonego, dodajemy do niego drobno posiekaną cebulę, sól i czarny pieprz do smaku, mieszamy. Jeśli gotujemy mięso mielone z mięsa, robimy to jak zwykle na kotletach.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umyj pomidory i pokrój w kółka. Twardy ser zetrzyj na grubej tarce. Umyj świeżą pietruszkę i drobno posiekaj nożem. Majonez i keczup łączą się i mieszają w misce. Formę smarujemy olejem roślinnym. Włóż do niego ugotowane gorące spaghetti, tworząc gniazda. Smarujemy je na wierzchu mieszanką keczupu i majonezu, majonez można w razie potrzeby zastąpić kwaśną śmietaną.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na każdym gnieździe spaghetti rozłóż część mięsa mielonego, formując łyżką tortilli, aby mięso mielone nie czołgało się podczas pieczenia poza gniazdem makaronu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Połóż okrąg pomidora na każdym gnieździe na farszu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posyp startym serem i posiekaną natką pietruszki. Ostrożnie wlej trochę wody do formy, wystarczy do 1 centymetra wysokości, ale aby nie zakryła mięsa mielonego. Piekarnik rozgrzewa się do 180 stopni. Piec około 30 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podajemy do stołu ze świeżymi warzywami i chlebem. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Spaghetti - 338   kcal/100g

Podobne przepisy