filet z kurczaka z kalafiorem i brokułami w piekarniku

soczysty, zdrowy i piękny kurczak zachwyci Twoich bliskich! Uwielbiam potrawy z warzywami, a jeśli są ugotowane smacznie i zdrowo, podwójnie się cieszą. Mięso okazało się soczyste. Najważniejsze jest proste i szybkie!
DARPAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 76 % 13 g
tłuszcze 6 % 1 g
węglowodany 18 % 3 g
73 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

pokrój filet z kurczaka na małe kawałki, podziel kalafior i brokuły na różyczki, pokrój marchewki w plasterki. Włóż wszystko do glinianych garnków, sól, pieprz, dodaj ulubione przyprawy. posyp ziołami na wierzchu. Jeśli chodzi o opcję, możesz dodać śmietanę i ser na wierzchu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Brokuły - 33   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy