filet z kurczaka z kalafiorem i brokułami w piekarniku
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
pokrój filet z kurczaka na małe kawałki, podziel kalafior i brokuły na różyczki, pokrój marchewki w plasterki. Włóż wszystko do glinianych garnków, sól, pieprz, dodaj ulubione przyprawy. posyp ziołami na wierzchu. Jeśli chodzi o opcję, możesz dodać śmietanę i ser na wierzchu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g