skład / składniki
gotowanie krok po kroku
na początek przygotuj nadzienie. Cebulę kroimy w drobną kostkę i wysyłamy na patelnię rozgrzaną olejem roślinnym. W grzybach oddzielamy czapki od nóg, drobno kroimy nogi i wysyłamy do cebuli. Pokrój filet z kurczaka w kostkę (aby filet z kurczaka można go łatwo pokroić w kostkę, można go lekko zamrozić), a także wysłać na patelnię, smażyć nadzienie, aż filet będzie gotowy. Dopraw wszystko solą i pieprzem do smaku, dodaj starty ser i śmietanę, podgrzej wszystko na małym ogniu przez około 1 minutę i wyłącz ogień, nasze nadzienie jest gotowe. Nadzienie lekko ostudzimy i nadziewamy grzyby. W nadzieniu robimy małe zagłębienie i wbijamy w nie jajko przepiórcze. Łatwiej to zrobić, jeśli jajko zostanie najpierw rozbite w szklance i już z niego wlane do grzyba. Pieczemy nasze pieczarki nadziewane kurczakiem w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180-200 ° C przez około 15-20 minut. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal / 100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal / 100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal / 100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Jajko przepiórcze - 168 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g