pieczarki nadziewane kurczakiem w piekarniku

wykwintne i aromatyczne danie spodoba się wszystkim członkom rodziny. Grzyby są smaczne, soczyste i bardzo aromatyczne. Zamiast kurczaka możesz dodać kiełbasy, szynkę do nadzienia. Aby nie było trudności z nadzieniem, zmiel wszystkie składniki nadzienia bardzo drobno, znacznie uprości to pracę.
IrishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 10 g
tłuszcze 52 % 13 g
węglowodany 8 % 2 g
176 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.

na początek przygotuj nadzienie. Cebulę kroimy w drobną kostkę i wysyłamy na patelnię rozgrzaną olejem roślinnym. W grzybach oddzielamy czapki od nóg, drobno kroimy nogi i wysyłamy do cebuli. Pokrój filet z kurczaka w kostkę (aby filet z kurczaka można go łatwo pokroić w kostkę, można go lekko zamrozić), a także wysłać na patelnię, smażyć nadzienie, aż filet będzie gotowy. Dopraw wszystko solą i pieprzem do smaku, dodaj starty ser i śmietanę, podgrzej wszystko na małym ogniu przez około 1 minutę i wyłącz ogień, nasze nadzienie jest gotowe. Nadzienie lekko ostudzimy i nadziewamy grzyby. W nadzieniu robimy małe zagłębienie i wbijamy w nie jajko przepiórcze. Łatwiej to zrobić, jeśli jajko zostanie najpierw rozbite w szklance i już z niego wlane do grzyba. Pieczemy nasze pieczarki nadziewane kurczakiem w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180-200 ° C przez około 15-20 minut. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal / 100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal / 100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal / 100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Jajko przepiórcze - 168   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy