ciasta kłębuszki pieczone w piekarniku z mięsem mielonym
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
gotowanie kulek mielonych jest bardzo łatwe. Ciasto francuskie należy rozmrozić, rozwałkować na cienką warstwę i pokroić w cienkie długie paski. Do mięsa mielonego dodaj drobno posiekaną cebulę, trochę startego sera (możesz oczywiście bez niego, ale moim zdaniem smak jest delikatniejszy i bardziej soczysty), sól i przyprawy. Następnie musisz uformować kulkę z mielonego mięsa i owinąć je cienkimi paskami ciasta, tak jakbyś zwijał kulkę nici. Jednocześnie staraj się, aby szczeliny były jak najmniejsze (jest to konieczne, aby sok mięsny nie wyciekł podczas pieczenia, a mięso mielone pozostało soczyste). Następnie układamy kulki na blasze do pieczenia, smarujemy żółtkiem i pieczemy w rozgrzanym piekarniku do miękkości.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal / 100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal / 100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g