skład / składniki
metoda gotowania
wybierz mięso, które łatwo kroi się wzdłuż nie do końca. Po rozpakowaniu mięso powinno wyglądać jak otwarta książka. Lekko ubij, pieprz, sól.
cebulę pokroić w półpierścienie i podsmażyć na oleju.
odetnij skórkę z chleba, rozbij okruchy na kawałki i wysusz w piekarniku.
pokrój smalec i jabłko bez skórki na cienkie plasterki.
połóż prażoną cebulę na ubitym mięsie. A po jednej stronie kawałka mięsa - Pasek smalcu.
teraz położył krakersy i jabłka. Sól, pieprz.
Zwiń mięso w bułkę, zaczynając od strony, na której leży smalec. Zawiąż rolkę nitkami.
piec w 200 stopniach przez 15 minut. Następnie zmniejsz ogień do 180 i piecz przez 30-40 minut. Możesz przykryć rolkę cebulą folią bliżej końca gotowania. A następnie zdejmij folię i włącz funkcję grilla, jeśli jest dostępna. Tylko na kilka minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal / 100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g