warzywna chuda Pizza bez sera na cieście drożdżowym

pizza na czczo! Proste, smaczne i z niespodzianką! Stwórz nastrój w domu! Zwykle gotuję chudą pizzę z takim nadzieniem: samo ciasto smaruję keczupem zmieszanym z chudym majonezem. Smaż grzyby z cebulą, papryką. Osobno tuszę solone zielone pomidory (świeże są teraz bardzo drogie), pokrojone w cienkie talerze. Potem wszystko mieszam, czasem doprawiam sosem, żeby było bardziej soczyste. Możesz zrobić dowolne inne chude nadzienie z warzyw, grzybów, ziół, sera tofu i tak dalej.
MartaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 5 g
tłuszcze 31 % 17 g
węglowodany 59 % 32 g
305 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.

zacznijmy gotować od najbardziej znanego i niezbędnego-zagniatamy ciasto na chudą pizzę. Tutaj potrzebujemy oleju słonecznikowego, wody i mąki, a także soli i cukru. Ciasto nie musi być grube. Możesz nawet specjalnie zrobić cieplej, aby był płynny. Nie potrzebujemy też zbyt płynnego, więc uważaj. Ugniatane ciasto z drożdżami wystawiamy gdzieś w ciepłym miejscu, osłoniętym od Słońca.

składniki na pizzę w składzie nie są wskazane, ponieważ mogą być dowolne, jeśli nie pochodzenia zwierzęcego. Oznacza to, że do naszej chudej pizzy nadają się warzywa, grzyby, a nawet owoce i jagody, ale bez mięsa, jajek i ryb poradzimy sobie.

wlej powstałe ciasto (lub rozłóż, tutaj, jak się okaże) do naczynia do pieczenia wysmarowanego olejem słonecznikowym. Rozłóż masę testową, aby zajęła cały kształt. Połóż nadzienie na wierzchu. Jeśli chcesz i odpowiednia kombinacja składników, posmaruj powierzchnię pizzy chudym majonezem.

Chuda Pizza gotuje się w piekarniku przez 20 minut do pół godziny, pod warunkiem, że wcześniej pozwoliłeś jej się rozgrzać.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy