skład / składniki
gotowanie krok po kroku
zacznijmy gotować od najbardziej znanego i niezbędnego-zagniatamy ciasto na chudą pizzę. Tutaj potrzebujemy oleju słonecznikowego, wody i mąki, a także soli i cukru. Ciasto nie musi być grube. Możesz nawet specjalnie zrobić cieplej, aby był płynny. Nie potrzebujemy też zbyt płynnego, więc uważaj. Ugniatane ciasto z drożdżami wystawiamy gdzieś w ciepłym miejscu, osłoniętym od Słońca.
składniki na pizzę w składzie nie są wskazane, ponieważ mogą być dowolne, jeśli nie pochodzenia zwierzęcego. Oznacza to, że do naszej chudej pizzy nadają się warzywa, grzyby, a nawet owoce i jagody, ale bez mięsa, jajek i ryb poradzimy sobie.
wlej powstałe ciasto (lub rozłóż, tutaj, jak się okaże) do naczynia do pieczenia wysmarowanego olejem słonecznikowym. Rozłóż masę testową, aby zajęła cały kształt. Połóż nadzienie na wierzchu. Jeśli chcesz i odpowiednia kombinacja składników, posmaruj powierzchnię pizzy chudym majonezem.
Chuda Pizza gotuje się w piekarniku przez 20 minut do pół godziny, pod warunkiem, że wcześniej pozwoliłeś jej się rozgrzać.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g