mięso w kalafiorze z warzywami w piekarniku

niesamowity przepis dla prawdziwych smakoszy! Szybko, smacznie i zdrowo! Wartościowe danie, docenią je twoi domownicy Zaletą pieczenia jest to, że produkty zachowują więcej składników odżywczych, nie można mieszać składników.
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 7 g
tłuszcze 19 % 3 g
węglowodany 38 % 6 g
80 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
pokrój mięso w drobną kostkę, cebulę w półpierścienie, bakłażana na pół wzdłuż, krążki pomidora, krążki ziemniaków, paprykę na pół, kapustę na kwiatostany.
gotuj kapustę w osolonej wodzie przez 15 minut
posmaruj blachę do pieczenia masłem.
mięso podsmażyć na patelni razem z cebulą
zacznij układać warstwy w formie, paprykę, ziemniaki, mięso z cebulą, obrane ogórki,pokrojone w pierścienie, bakłażany, kalafior, pomidory, starty ser.
co dwie warstwy posmaruj majonezem i posyp przyprawami i solą
włóż formę z warzywami do piekarnika na 40 minut
po ugotowaniu ułóż porcje i podawaj.
Zdobądź apetyt!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal / 100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal / 100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy