ziemniaki nadziewane piekarnikiem z boczkiem
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
pokrój cebulę w kostkę.
umyj grzyby, pokrój w drobną kostkę.
na patelni usmażyć cebulę z grzybami w oleju roślinnym. Sól, pieprz.
Obierz ziemniaki, przekrój na pół i użyj noża, aby wyciąć wnętrze.
Faszeruj ziemniaki grzybami i cebulą, połącz obie połówki, zawiń boczek na krzyż.
przygotowane ziemniaki połóż na blasze do pieczenia i włóż do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 50 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g