pyszne bakłażany i cukinia pieczone z majonezem w piekarniku
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
obierz cukinię i bakłażana. Pokrój je w pierścienie. Posolić. Smażyć na patelni.
drobno posiekaj koperek. Wyciśnij czosnek przez wyciskacz do czosnku. Wszystko wymieszać z majonezem.
ułóż kółka warzyw na blasze do pieczenia.
na każdym kółku umieść trochę majonezu czosnkowego.
piec przez 10 minut w temperaturze 180 stopni.
podawaj warzywa z czosnkiem schłodzone.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g