ziemniaki po szwedzku w piekarniku
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ziemniaki po szwedzku z mięsem w czerwonym winie
Krok 2:
Kroić ziemniaki, wkładając pod Nie łyżkę
Krok 3:
Pokrojone ziemniaki
Krok 4:
Połóż na blasze do pieczenia
Krok 5:
Posmaruj olejem i włóż do piekarnika
Krok 6:
Posmaruj olejem po 25 minutach
Krok 7:
Sól i posyp bułką tartą
Krok 8:
Gotowe ziemniaki po szwedzku
Obierz ziemniaki. Wytnij go bez przecinania do końca. Aby to zrobić, włóż łyżkę.
nasmaruj ziemniaki olejem roślinnym (nie solić) i włóż do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 25 minut.
wyjmij ziemniaki, jeszcze raz posmaruj olejem, Posol, posyp bułką tartą i wstaw do piekarnika na kolejne 20 minut.
nasmaruj ziemniaki olejem roślinnym (nie solić) i włóż do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 25 minut.
wyjmij ziemniaki, jeszcze raz posmaruj olejem, Posol, posyp bułką tartą i wstaw do piekarnika na kolejne 20 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g