skład / składniki
gotowanie krok po kroku
aby go ugotować, musisz najpierw wybrać najpiękniejsze i najbardziej równomierne ziemniaki. Następnie dokładnie umyj, aby nie pozostał żaden brud. Następnie każdy ziemniak należy nasmarować olejem roślinnym. Możesz użyć dowolnego oleju, zarówno słonecznikowego,jak i oliwkowego, lnianego itp. Średni rozmiar to 30x30 cm, a następnie skoncentruj się na wielkości ziemniaków. Następnie umieść każdy ziemniak na folii i zawiń, jakbyś wtrącił ziemniaki do torebki. Umieść ziemniaki w piekarniku i piecz przez około godzinę w temperaturze 180 stopni. Podczas pieczenia ziemniaków przygotuj dla nich sos. Aby to zrobić, wymieszaj śmietanę i majonez. Następnie dodaj do nich drobno posiekane pikle. Możesz je zmielić za pomocą czosnku. Użyj go również do zmielenia czosnku. Następnie posiekaj warzywa i włóż wszystko do sosu. Wszystko dokładnie wymieszaj. Wyjmij ziemniaki. Otwórz folię. Pokrój każdy ziemniak na środku Krzyżem. Konieczne jest głębokie cięcie. W tej szczelinie włóż sos i przykryj ziemniaki folią. Więc ziemniaki są namoczone. Oto takie proste i bardzo, bardzo smaczne jedzenie do gotowania w piekarniku z ziemniaków. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g