Łosoś pieczony w piekarniku w cieście
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
najpierw przygotuj ciasto. W misce blendera wymieszaj mąkę, 3 jajka, sól i wodę. Ubij tę mieszaninę, a następnie zwiń ciasto i wyślij do lodówki na 1 godzinę.
włącz ogrzewanie piekarnika. Potrzebujemy temperatury 220-240 stopni. Wyjmij schłodzone ciasto z lodówki i rozwałkuj je na stole. Posolić już obraną rybę i przykryć cienkimi krążkami cytryny. Połóż rybę na cieście, posyp posiekanym koperkiem i zawiń w ciasto, aby łosoś był całkowicie w brykiecie z mąki. Nasmaruj brykiet na wierzchu jajkiem.
następnie umieść ten brykiet na blasze do pieczenia i wyślij do piekarnika na 35-45 minut.
po tym czasie wyjmujemy rybę z pieca i kładziemy na półmisku. Teraz ostrożnie usuń górną część skorupy mąki nożem. Usuwamy również skórę z ryby i dzielimy rybę na porcje.
Pieczony łosoś w cieście francuskim-gotowy, Wesołych Świąt.
włącz ogrzewanie piekarnika. Potrzebujemy temperatury 220-240 stopni. Wyjmij schłodzone ciasto z lodówki i rozwałkuj je na stole. Posolić już obraną rybę i przykryć cienkimi krążkami cytryny. Połóż rybę na cieście, posyp posiekanym koperkiem i zawiń w ciasto, aby łosoś był całkowicie w brykiecie z mąki. Nasmaruj brykiet na wierzchu jajkiem.
następnie umieść ten brykiet na blasze do pieczenia i wyślij do piekarnika na 35-45 minut.
po tym czasie wyjmujemy rybę z pieca i kładziemy na półmisku. Teraz ostrożnie usuń górną część skorupy mąki nożem. Usuwamy również skórę z ryby i dzielimy rybę na porcje.
Pieczony łosoś w cieście francuskim-gotowy, Wesołych Świąt.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Łosoś mielony - 130 kcal/100g
- Łosoś wędzony - 162 kcal/100g
- Łosoś z grilla - 283 kcal/100g
- Łosoś świeży - 201 kcal/100g
- Łosoś solony - 269 kcal/100g
- Łosoś saute - 379 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g