skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak bardzo łatwo i dość szybko przygotować soczystą zapiekankę w sosie twarogowo-serowym ze śmietaną, która spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy z ziołami do przygotowania niedrogiego letniego dania w piekarniku.
Krok 2:
Aby przygotować sos do sosu, weź głęboką miskę i włóż do niej dwieście pięćdziesiąt gramów twarogu, a następnie wlej do niej oregano, sól do smaku, a następnie włóż sto gramów kwaśnej śmietany do miski.
Krok 3:
Włóż cztery ząbki chestoka, które przeszły przez prasę, do miski, a następnie rozbij i dodaj do niej dwa jaja kurze.
Krok 4:
Za pomocą blendera zmiel wszystkie składniki w misce na gładką masę, a następnie dodaj do niej mieszankę czarnej i czerwonej papryki do smaku.
Krok 5:
Rozłóż połowę stu gramów drobno startego sera w misce.
Krok 6:
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie, a sos będzie gotowy.
Krok 7:
Pokrój trzy młode cukinie w dowolne, ale dość cienkie półpierścienie i rozłóż jedną z nich pierwszą równomierną warstwą w odpowiedniej formie natłuszczonej niewielką ilością oleju roślinnego.
Krok 8:
Rozłóż cztery łyżki przygotowanego sosu na cukinii i rozprowadź równomiernie.
Krok 9:
Rozłóż dwie kolejne warstwy cukinii w podobny sposób, które naprzemiennie warstwami przygotowanego sosu dressingowego, a następnie włóż formę do piekarnika nagrzanego do stu osiemdziesięciu stopni na trzydzieści pięć do czterdziestu minut.
Krok 10:
Pięć minut przed gotowaniem wyjmij naczynie żaroodporne z piekarnika.
Krok 11:
Posyp zapiekankę na wierzchu drobno posiekanymi ziołami wymieszanymi z startym serem i włóż formę do piekarnika na kolejne pięć minut.
Krok 12:
Pokrój gotowaną zapiekankę z cukinii na porcje, a następnie rozłóż je na talerzach i podawaj.
Krok 13:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na bardzo prosty i szybki przepis na zapiekankę z cukinii w sosie twarogowo-serowym! Letnia, soczysta, delikatna i pachnąca zapiekanka z cukinią korzystną dla organizmu jest przygotowywana z najprostszych i najtańszych składników. Niedrogie danie wykonane z niskokalorycznej cukinii wraz z twarogiem i dowolnym serem ze śmietaną, pieczone w domowym piekarniku, pozwoli każdemu jeść smacznie i prawidłowo! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Oregano wytrawne - 306 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g