skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zaczynamy od tego, że myjemy bakłażany, uwalniamy z łodygi
Krok 2:
I pokrój je w kółka o grubości około centymetra.
Krok 3:
Teraz dobrze posolić warzywo i pozostawić na 30 minut, aby były dobrze solone i nie gorzkie. Po tym czasie dobrze myjemy bakłażany. Teraz myjemy pomidory i kroimy je w cienkie plasterki. Drobno posiekaj czosnek.
Krok 4:
Zetrzyj ser na średniej tarce. Teraz umieść przygotowane bakłażany na blasze do pieczenia, połóż na nich trochę czosnku. Nie smaruję blachy do pieczenia olejem. Jeśli masz wątpliwości, czy bakłażan się przypali, możesz użyć maty silikonowej. Bez niego nic się nie pali.
Krok 5:
Na kubku pomidora
Krok 6:
I tarty ser, sól, pieprz do smaku. Następnie umieść blachę do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni i piecz przez około 30 minut.
Krok 7:
Podczas serwowania nie zapomnij udekorować naczynia ziołami.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g