skład / składniki
gotowanie krok po kroku
1. Zmiel lub ubij zmiękczone masło z granulowanym cukrem. Następnie dodaj jajka do powstałej masy i dobrze wymieszaj.
2. Wsyp mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia do masy. Jeśli nie ma proszku do pieczenia, możesz użyć sody z octem(0,5 łyżeczki sody na 1 łyżeczkę octu). Dokładnie zagnieść.
3. Zmiażdż czekoladę i włóż do ciasta.
4. Nasmaruj foremki do muffinów olejem słonecznikowym, a następnie włóż do nich ciasto, aby Formy były wypełnione w dwóch trzecich.
5. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
6. Czekoladowe babeczki piec przez 20-25 minut.
te babeczki są podawane na ciepło.
jeśli chcesz, aby babeczki były bardziej czekoladowe, Dodaj nie sto, ale dwieście gramów czekolady. W rzeczywistości wystarczy sto gramów.
aby ciasto na muffinki było bardziej aromatyczne, możesz dodać do niego jedną łyżeczkę koniaku.
dla miłośników wanilii-do ciasta można również wlać jedną łyżeczkę cukru waniliowego. Okaże się całkowicie magiczny aromat.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal / 100g