skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój cebulę w średniej wielkości kostkę do nadzienia i smaż na gorącym oleju, aż będzie przezroczysta.
Krok 2:
Dodaj mieloną wołowinę do cebuli, wymieszaj i smaż, mieszając, pod pokrywką.
Krok 3:
Na koniec dodaj sól i pieprz.
Krok 4:
Wymieszaj i pozwól całkowicie ostygnąć.
Krok 5:
Aby namoczyć ciasto, wymieszaj jajka z jogurtem i dodaj olej. Mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 6:
Dodaj wodę i ponownie wymieszaj.
Krok 7:
Arkusz ciasta filo jest całkowicie nasmarowany impregnatem, na krawędzi kładziemy Tor smażonego mięsa mielonego.
Krok 8:
Ciasto zwijamy w rolkę, a następnie w ślimaka. Przenieś na środek dużej patelni lub naczynia do pieczenia.
Krok 9:
Robimy to z całym ciastem i otrzymujemy duże ciasto.
Krok 10:
Wymieszaj jajko z jogurtem na skórkę, polej ciasto łyżką, a następnie równomiernie rozprowadź pędzlem po całym cieście.
Krok 11:
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i piecz ciasto przez 40 minut.
Filo można ugotować samodzielnie lub kupić gotowe. Myślę też, że po raz pierwszy można zastąpić cienko zwiniętym ciastem francuskim lub zwykłym chlebem pita.
miłego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Ciasto filo - 441 kcal/100g
- Mielona wołowina - 254 kcal/100g