skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki na muffinki.
Krok 2:
Wymieszaj masło i cukier, dodaj jajka, mąkę i proszek do pieczenia.
Krok 3:
Ugniatamy banany widelcem i dodajemy do ogólnego ciasta.
Krok 4:
Ciasto powinno okazać się niefajne, jeśli ciasto jest płynne, dodajemy więcej mąki, aż będziesz zadowolony z konsystencji.
Krok 5:
Ciasto układamy w naczyniu do pieczenia babeczek i pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 40 minut.
Krok 6:
Posyp cukrem pudrem i podawaj!!! Smacznego!!!
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Banany - 89 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g