skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ten przepis, w którym powiem Ci, jak zrobić makaron ze szpinakiem w kremowym sosie, nie jest niczym skomplikowanym. Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania można łatwo znaleźć w dobrym sklepie o każdej porze roku.
Krok 2:
Tak więc umyte grzyby kroimy w cienkie plasterki. Obierz cebulę i pokrój w półpierścienie. Rozmrażamy szpinak - mam go już pokrojony na kawałki.
Krok 3:
Rozpuść masło na patelni. Rozłóż cebulę i smaż ją mieszając na średnim ogniu, aż będzie miękka.
Krok 4:
Dodaj grzyby do cebuli, wymieszaj i smaż jeszcze trochę.
Krok 5:
Gdy mieszanina prawie się ugotuje, dodaj posiekany szpinak i poczekaj, aż lekko zmięknie.
Krok 6:
W tym momencie wlej śmietanę i dokładnie wymieszaj całą powstałą mieszaninę.
Krok 7:
Ser kroimy w drobną kostkę.
Krok 8:
Dodaj sól i pieprz do swoich upodobań-Lubię ostrzej. Na koniec dodaj ser. Po dokładnym wymieszaniu pozostaw sos do zaparzenia pod zamkniętą pokrywką.
Krok 9:
Gotujemy spaghetti w osolonej wodzie, postępując zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Ważne jest, aby nie strawić. Następnie wrzuć do durszlaka i spłucz, pozwól wodzie spłynąć. Możesz użyć spaghetti z pszenicy durum.
Krok 10:
Wymieszaj spaghetti z sosem tuż przed jedzeniem. Smacznego!
miłośnicy kuchni włoskiej pokochają to danie. Spaghetti z grzybami, serem i dodatkiem, takim jak kremowy sos ze szpinakiem, okazuje się niezwykle smaczne i satysfakcjonujące. Można podawać na lunch lub kolację. Danie wcale nie jest drogie pod względem produktów i czasu, więc nie wydasz dużo wysiłku i pieniędzy na jego przygotowanie na zakup wszystkich niezbędnych składników. Takie danie można znaleźć w restauracjach specjalizujących się w kuchni włoskiej, ale tam będzie kosztować znacznie więcej niż Jeśli zrobisz to sam w domu. Co więcej, zawsze przyjemniej jest jeść to, co ugotowałeś własnymi rękami. Za Twoją pracę twoi krewni Ci podziękują!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Beztłuszczowa śmietana - 59 kcal/100g