skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak gotować płatki owsiane z bananem? Przygotuj jedzenie. Płatki owsiane nadają się do każdego-zarówno szybkiego gotowania, jak i długiego. Płatki, które trzeba gotować dłużej, są o wiele zdrowsze, wolę je. Weź mleko o dowolnej zawartości tłuszczu, smaku lub obecności. Zamiast mleka możesz użyć wody w tej samej proporcji — 1: 3. Dostosuj ilość cukru i soli do swoich upodobań. Pamiętaj, że w owsiance będzie słodki banan.
Krok 2:
Weź odpowiednią patelnię lub garnek do gotowania owsianki. Lepiej, jeśli są z grubym dnem, owsianka się nie spali. Wlej płatki, wlej mleko. Dodaj sól i cukier.
Krok 3:
Umieść patelnię z owsianką na średnim ogniu.
Krok 4:
Podczas gotowania owsianki pokrój banana na małe kawałki.
Krok 5:
W międzyczasie mleko się zagotuje, wymieszaj, aby płatki nie przykleiły się do dna. Istnieje opcja gotowania, gdy mleko jest najpierw doprowadzane do wrzenia, a dopiero potem wlewa się płatki. Zwykle robi się to, aby sprawdzić, czy mleko nie zsiadnie podczas gotowania. Jestem tego pewien i zawsze gotuję owsiankę. Zmniejsz ogień i wlej pokrojonego banana do owsianki.
Krok 6:
Pozostaw owsiankę na małym ogniu przez 15-20 minut. Od czasu do czasu mieszaj.
Krok 7:
Gdy owsianka będzie gotowa, wyłącz ogrzewanie i włóż do niej masło.
Krok 8:
Przykryj patelnię pokrywką i pozostaw owsiankę na 10 minut. W tym czasie będzie parować i będzie jeszcze grubszy.
Krok 9:
Podawaj owsiankę z kawałkami pokrojonego Banana. Możesz dodać dowolne jagody, orzechy, miód. Smacznego!
codziennie jemy płatki owsiane na śniadanie, ale ta opcja, gdy banan jest dodawany na samym początku, próbowałem po raz pierwszy. Bardzo nam się podobało! Owsianka okazała się pachnąca i bardzo smaczna!
ważne! Aby Dania owsiane były zawsze smaczne, a także Przeczytaj wszystkie sekrety wyboru i przygotowania w artykule o płatkach owsianych i Herkulesie .
zamiast cukru można użyć słodzika, który nie boi się obróbki cieplnej.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g