skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj określone składniki. Warzywa umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. Boczek również pokroić w kostkę.
Krok 2:
Na oleju roślinnym w rondlu z grubym dnem smażyć boczek na średnim ogniu, aż się zarumieni. Ostrożnie włóż łyżkę do osobnego naczynia-boczek będzie teraz potrzebny do podania gotowego dania.
Krok 3:
W rondlu z olejem, w którym smażono boczek, smaż posiekaną cebulę, marchewkę i seler przez 5-7 minut.
Krok 4:
Dodaj pokrojone ziemniaki do warzyw i smaż je z warzywami przez około pięć minut. Dodaj sól i pieprz do smaku.
Krok 5:
Wlej bulion z kurczaka do warzyw, wymieszaj i gotuj zupę na średnim ogniu, aż ziemniaki będą gotowe.
Krok 6:
Przygotuj zupę, wlej śmietanę, wymieszaj i doprowadzając zupę do wrzenia, zdejmij z ognia. W razie potrzeby dodaj sól i pieprz.
Krok 7:
Wlej gotową gorącą zupę do talerzy. Porcjami na każdym talerzu włożyć smażony boczek, starty ser i świeże zioła.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Śmietanka 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g
- Łodyga selera - 12 kcal/100g