zupa z boczkiem

pyszna tłuczona zupa ziemniaczana z boczkiem! Zupy przecierowe to bardzo dobre rozwiązanie na urozmaicenie obiadu i włączenie do diety dla tych, którzy nie przepadają za zupami. Ze względu na swoją konsystencję takie zupy są bardzo dobre dla żołądka. Takie zupy podczas serwowania można urozmaicić, dodając nie posiekane warzywa z zupy, krakersy lub kawałki mięsa. Zupa z boczku jest bardzo aromatyczna i pożywna - dokładnie to, czego potrzebujesz w zimnych porach roku.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 5 g
tłuszcze 35 % 6 g
węglowodany 35 % 6 g
118 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj określone składniki. Warzywa umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. Boczek również pokroić w kostkę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Na oleju roślinnym w rondlu z grubym dnem smażyć boczek na średnim ogniu, aż się zarumieni. Ostrożnie włóż łyżkę do osobnego naczynia-boczek będzie teraz potrzebny do podania gotowego dania.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W rondlu z olejem, w którym smażono boczek, smaż posiekaną cebulę, marchewkę i seler przez 5-7 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj pokrojone ziemniaki do warzyw i smaż je z warzywami przez około pięć minut. Dodaj sól i pieprz do smaku.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej bulion z kurczaka do warzyw, wymieszaj i gotuj zupę na średnim ogniu, aż ziemniaki będą gotowe.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przygotuj zupę, wlej śmietanę, wymieszaj i doprowadzając zupę do wrzenia, zdejmij z ognia. W razie potrzeby dodaj sól i pieprz.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej gotową gorącą zupę do talerzy. Porcjami na każdym talerzu włożyć smażony boczek, starty ser i świeże zioła.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Śmietanka 35% - 337   kcal/100g
  • Śmietanka 40% - 362   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Rosół z kurczaka - 19   kcal/100g
  • Łodyga selera - 12   kcal/100g

Podobne przepisy