skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę z piersi kurczaka i pomidorów? Przygotuj wymaganą ilość produktów do sałatki zgodnie z listą – weź gęste pomidory, odmiany śmietany, koniecznie żółte i czerwone w równych ilościach. Papryka powinna być czerwona, słodka. Weź warzywa w równych ilościach-koperek, cebulę, kolendrę i fioletową bazylię. Olej w sałatce jest pachnący słonecznikiem.
Krok 2:
Ugotuj filet z kurczaka.
Krok 3:
Następnie połóż ugotowane mięso z kurczaka na talerzu i pozwól mu ostygnąć.
Krok 4:
Schłodzoną pierś z kurczaka pokroić w kostkę.
Krok 5:
Ułóż kostki mięsa z kurczaka na płaskim naczyniu w równej warstwie.
Krok 6:
Następnie drobno posiekaj zieloną cebulę.
Krok 7:
Pierś z kurczaka posypać posiekaną cebulą, lekko posolić.
Krok 8:
Następnie pokrój żółte i czerwone pomidory na małe kawałki.
Krok 9:
Ułóż część pomidorów na warstwie szczypiorku.
Krok 10:
Teraz pokrój koperek.
Krok 11:
W oleju słonecznikowym do sosu sałatkowego wyciśnij czosnek przez prasę i wymieszaj.
Krok 12:
Przykryj warstwę pomidorów posiekanym koperkiem, lekko solą i nasączoną sosem czosnkowym.
Krok 13:
Pokrój twardy ser w drobną kostkę.
Krok 14:
Ułóż kostki sera w następnej warstwie sałatki. Zostaw trochę sera.
Krok 15:
Następnie pokrój paprykę w drobną kostkę.
Krok 16:
Ułóż warstwę pieprzu na warstwie sera.
Krok 17:
Drobno posiekaj pozostałe warzywa z bazylią.
Krok 18:
Następnie posyp warstwę pieprzu posiekanymi ziołami bazyliowymi i ułóż pozostałe pomidory na wierzchu, ponownie lekko posolić sałatkę i polać pozostałym dressingiem czosnkowym.
Krok 19:
Na sałatkę ułóż pozostałe kostki sera i liście bazylii. Sałatka z piersią kurczaka i pomidorami jest gotowa.
sałatka będzie wyglądać ładnie i schludnie, jeśli wszystkie składniki zostaną pokrojone na kawałki o tym samym rozmiarze i kształcie (na przykład w kostkę).
pomidory wybierz soczyste, ale gęste. Miękkie owoce nie zachowują dobrze kształtu, podczas krojenia i gotowania rozprzestrzeniają się w bezkształtną masę i psują wygląd potrawy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Kolendra Zielona - 25 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g