zupa Ramen domowej roboty

zupa ramen to wyśmienite danie restauracyjne o pikantnym smaku. Klasyczny japoński przepis na pierwsze danie jest dla wielu niedostępny. Ile kosztuje makaron o tej samej nazwie lub inne specyficzne składniki. Ale nie martw się, że ci się nie uda. W końcu istnieje wiele odmian gotowania tej wersji. Dlatego domową zupę Ramen można bezpiecznie ugotować, chociaż będziesz musiał pracować więcej niż zwykle. Zupa, która kiedyś była uważana za fast food, a teraz jest przygotowywana w restauracjach, podawana na świąteczny stół. Zgodnie z etykietą obok talerza umieszcza się patyczki, które najpierw jedzą makaron z mięsem, oraz łyżkę, która wybiera pyszny aromatyczny bulion.
wellaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 6 g
tłuszcze 32 % 6 g
węglowodany 37 % 7 g
87 kcal
IG: 86 / 14 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Mięso na Ramen może być używane przez każdego, a nawet ryby. Miałem wieprzowinę. Jest dokładnie myty w zimnej wodzie, a następnie mokry. Ważne jest, aby usunąć resztki wilgoci, ponieważ mięso będzie smażone. Cóż, jeśli chodzi o krojenie, pokroiłem na małe kawałki, aby było wygodnie jeść.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Następnie plastry te należy doprawić pieprzem, solą, przyprawami, sosem sojowym i drobno pokruszonymi ząbkami czosnku. Wszystko to umieszcza się według smaku, a nie ściśle według przepisu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Małe czyste marchewki należy obrać i zetrzeć.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Mała cebula jest również czyszczona, myta, mokra i krojona w bardzo cienkie półpierścienie.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    A teraz możesz podgrzać olej na patelni. Jak tylko dobrze się rozgrzeje, wyślemy tutaj cebulę i marchewkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie, gdy cebula i marchewka zostaną usmażone, dodaj tutaj przygotowane mięso. Nawiasem mówiąc, jeśli patelnia jest obszerna i nie ma wielu składników, możesz smażyć wszystko w tym samym czasie. Smażymy więc plastry mięsa, a następnie gotujemy do miękkości. TJ. po usmażeniu zalej niewielką ilością wody, aby była tylko na dnie, a gdy odparuje, dodaj trochę więcej.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Równolegle musisz umieścić wodę na makaron(najlepiej domowej roboty, ale jeśli nie, możesz zrobić zakupy). Gotuj zgodnie z instrukcjami. Następnie włóż makaron do durszlaka. Jeśli chcesz zrobić własny makaron, zagnieść ciasto z 3/4 szklanki mąki, jajka, soli do smaku 1 łyżka. l Woda Kansui (specjalna woda mineralna), rozwałkuj warstwę ciasta, pokrój w paski i po lekkim wysuszeniu użyj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Jeśli wszystkie składniki pierwszego japońskiego dania są gotowe (a tutaj sugeruje się obecność mieszanki gotowego bulionu z sosem sojowym), najpierw włóż makaron do pojemnika, mięso z warzywami, napełnij wszystko gorącym bulionem. Nawiasem mówiąc, bulion może być rybą mięsną, kurczakiem itp. gotowe danie posyp zieloną cebulą, dodaj połówki ugotowanych na twardo i obranych jaj przepiórczych. Dopraw raz ulubionymi przyprawami i delektuj się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Makaron - 135   kcal/100g
  • Jajko przepiórcze - 168   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pieprz różowy mielony - 21   kcal/100g
  • Rosół z kurczaka - 19   kcal/100g

Podobne przepisy