skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Mięso na Ramen może być używane przez każdego, a nawet ryby. Miałem wieprzowinę. Jest dokładnie myty w zimnej wodzie, a następnie mokry. Ważne jest, aby usunąć resztki wilgoci, ponieważ mięso będzie smażone. Cóż, jeśli chodzi o krojenie, pokroiłem na małe kawałki, aby było wygodnie jeść.
Krok 2:
Następnie plastry te należy doprawić pieprzem, solą, przyprawami, sosem sojowym i drobno pokruszonymi ząbkami czosnku. Wszystko to umieszcza się według smaku, a nie ściśle według przepisu.
Krok 3:
Małe czyste marchewki należy obrać i zetrzeć.
Krok 4:
Mała cebula jest również czyszczona, myta, mokra i krojona w bardzo cienkie półpierścienie.
Krok 5:
A teraz możesz podgrzać olej na patelni. Jak tylko dobrze się rozgrzeje, wyślemy tutaj cebulę i marchewkę.
Krok 6:
Następnie, gdy cebula i marchewka zostaną usmażone, dodaj tutaj przygotowane mięso. Nawiasem mówiąc, jeśli patelnia jest obszerna i nie ma wielu składników, możesz smażyć wszystko w tym samym czasie. Smażymy więc plastry mięsa, a następnie gotujemy do miękkości. TJ. po usmażeniu zalej niewielką ilością wody, aby była tylko na dnie, a gdy odparuje, dodaj trochę więcej.
Krok 7:
Równolegle musisz umieścić wodę na makaron(najlepiej domowej roboty, ale jeśli nie, możesz zrobić zakupy). Gotuj zgodnie z instrukcjami. Następnie włóż makaron do durszlaka. Jeśli chcesz zrobić własny makaron, zagnieść ciasto z 3/4 szklanki mąki, jajka, soli do smaku 1 łyżka. l Woda Kansui (specjalna woda mineralna), rozwałkuj warstwę ciasta, pokrój w paski i po lekkim wysuszeniu użyj.
Krok 8:
Jeśli wszystkie składniki pierwszego japońskiego dania są gotowe (a tutaj sugeruje się obecność mieszanki gotowego bulionu z sosem sojowym), najpierw włóż makaron do pojemnika, mięso z warzywami, napełnij wszystko gorącym bulionem. Nawiasem mówiąc, bulion może być rybą mięsną, kurczakiem itp. gotowe danie posyp zieloną cebulą, dodaj połówki ugotowanych na twardo i obranych jaj przepiórczych. Dopraw raz ulubionymi przyprawami i delektuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Jajko przepiórcze - 168 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pieprz różowy mielony - 21 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g