kremowa kiełbasa z ciasteczkami
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie produkty.
Krok 2:
Mleko wymieszać z proszkiem kakaowym.
Krok 3:
Ubij jajko z cukrem za pomocą trzepaczki.
Krok 4:
Pokrój masło na kawałki i rozpuść na małym ogniu.
Krok 5:
Wlej rozcieńczone kakao do masy jajecznej, wymieszaj.
Krok 6:
Wlej powstałą mieszaninę cienkim strumieniem do stopionego masła. Doprowadzić do wrzenia, wyłączyć ogień i lekko ostudzić.
Krok 7:
Pokrój ciasteczka na małe kawałki.
Krok 8:
Wlej ciasteczka do masy czekoladowej.
Krok 9:
Dodaj orzechy włoskie do smaku.
Krok 10:
Zawiń masę czekoladową w pergamin, tworząc kiełbasę.
Krok 11:
Wyślij do zamrażarki na 2 godziny. Następnie usuń papier i pokrój kiełbasę czekoladową na kawałki i podawaj z herbatą. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Ciasteczka kawowe - 589 kcal/100g
- Ciasteczka waflowe - 540 kcal/100g
- Ciasteczka Kurabye - 489 kcal/100g
- Kremowe ciasteczka - 510 kcal/100g
- Ciasteczka czekoladowe - 406 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g