skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne produkty.
Krok 2:
Zetrzyj ser.
Krok 3:
Odkurz stół mąką, rozwałkuj ciasto cieńsze w prostokątny, równy kształt.
Krok 4:
Rozłóż ciasto i równomiernie rozprowadź ser na całej powierzchni.
Krok 5:
Rozwałkuj ciasto rolkami z obu stron w kierunku środka formacji. Dla wygody środek można zauważyć.
Krok 6:
Pociąć bułki w poprzek na kawałki o grubości 2 cm, ciasto na środku wyciągnąć i mocniej przymocować, aby nadać ptysiom kształt serca, pożądane jest, aby & quot; ogon " z ciasta był nieco większy niż na zdjęciu, aby podczas pieczenia"serca & quot; nie straciły kształtu.
Krok 7:
Przykryj blachę do pieczenia pergaminem, posmaruj olejem i ułóż ptysie w pewnej odległości od siebie.
Krok 8:
Piecz ptysie serca w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut, aż ciasto się zrumieni.
Krok 9:
Miłej herbaty! Szczęśliwego Dnia Zakochanych!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g