ptysie-serowe serduszka

dla Twojej mocnej połowy na herbatę, na pikantną zupę, na piwo!
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 9 g
tłuszcze 42 % 28 g
węglowodany 44 % 29 g
406 kcal
IG: 0 / 97 / 3

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne produkty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj ser.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Odkurz stół mąką, rozwałkuj ciasto cieńsze w prostokątny, równy kształt.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłóż ciasto i równomiernie rozprowadź ser na całej powierzchni.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozwałkuj ciasto rolkami z obu stron w kierunku środka formacji. Dla wygody środek można zauważyć.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pociąć bułki w poprzek na kawałki o grubości 2 cm, ciasto na środku wyciągnąć i mocniej przymocować, aby nadać ptysiom kształt serca, pożądane jest, aby & quot; ogon " z ciasta był nieco większy niż na zdjęciu, aby podczas pieczenia"serca & quot; nie straciły kształtu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przykryj blachę do pieczenia pergaminem, posmaruj olejem i ułóż ptysie w pewnej odległości od siebie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Piecz ptysie serca w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut, aż ciasto się zrumieni.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Miłej herbaty! Szczęśliwego Dnia Zakochanych!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g

Podobne przepisy