chleb zwykły na drożdżach z cukrem

proste, pyszne! Bardzo smaczny i aromatyczny chleb! Aby poprawić smak, do ciasta można dodać suszony koperek na jedną porcję
AnatolijAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 7 g
tłuszcze 2 % 1 g
węglowodany 84 % 41 g
198 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

ciasto chlebowe:
1. Połącz wszystkie składniki z kategorii Ciasta, woda powinna być ciepła, około 35-40 stopni. Dobrze mieszaj, aż będzie gładka. i usuń w ciepłe miejsce, aż zwiększy się 2-2,5 razy. To około 20-30 minut

2. Dodaj składniki z kategorii ciasto do wyrośniętego ciasta, lepiej rozpuścić sól przed dodaniem w niewielkiej ilości wody Około 20-30 gramów. i zagnieść ciasto, musisz bardzo dobrze wymieszać! ugniataj przez 5-7 minut, pozwól ciastu odpocząć przez 15 minut.

3. Po odpoczynku ciasta możesz nadać mu pożądany kształt,

4. Po uformowaniu umieść obrabiany przedmiot w ciepłym miejscu, aż zwiększy się 2 razy, gdy ciasto wzrośnie, należy go umieścić w piekarniku na 20-40 minut w temperaturze 180-200 stopni.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy