chleb zwykły na drożdżach z cukrem
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
ciasto chlebowe:
1. Połącz wszystkie składniki z kategorii Ciasta, woda powinna być ciepła, około 35-40 stopni. Dobrze mieszaj, aż będzie gładka. i usuń w ciepłe miejsce, aż zwiększy się 2-2,5 razy. To około 20-30 minut
2. Dodaj składniki z kategorii ciasto do wyrośniętego ciasta, lepiej rozpuścić sól przed dodaniem w niewielkiej ilości wody Około 20-30 gramów. i zagnieść ciasto, musisz bardzo dobrze wymieszać! ugniataj przez 5-7 minut, pozwól ciastu odpocząć przez 15 minut.
3. Po odpoczynku ciasta możesz nadać mu pożądany kształt,
4. Po uformowaniu umieść obrabiany przedmiot w ciepłym miejscu, aż zwiększy się 2 razy, gdy ciasto wzrośnie, należy go umieścić w piekarniku na 20-40 minut w temperaturze 180-200 stopni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g