pierś z kurczaka z serem w boczku

ciekawy przepis, który łączy kurczaka i wieprzowinę. Pierś z kurczaka z serem w bekonie to wspaniałe danie na świąteczny stół! Szybko, smacznie zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Natalia WasilenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 66 % 21 g
tłuszcze 25 % 8 g
węglowodany 9 % 3 g
217 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

Rozgrzej piekarnik do 220-240 stopni. Zrób kieszeń w piersi nożem. Wymieszaj musztardę, miód, sól i pieprz i marynuj pierś przez 15-20 minut.Ser podzielić na 3 kostki i włożyć do kieszeni piersi. Boczek 4 – 5 pasków (w zależności od wielkości piersi) ułóż na stole i zawiń w niego jedną pierś. Zrób to samo z resztą piersi. Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym, umieść piersi w boczku w formie i przykryj folią. Piec przez 12-15 minut w tej formie. Następnie rozłóż folię i piecz przez kolejne 15 minut, aż do rumianego blatu, smarując bułki wydzielonym sokiem. Pierś z kurczaka z serem w boczku jest gotowa!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Boczek gotowany - 447   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy