pierś z kurczaka z serem w boczku
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
Rozgrzej piekarnik do 220-240 stopni. Zrób kieszeń w piersi nożem. Wymieszaj musztardę, miód, sól i pieprz i marynuj pierś przez 15-20 minut.Ser podzielić na 3 kostki i włożyć do kieszeni piersi. Boczek 4 – 5 pasków (w zależności od wielkości piersi) ułóż na stole i zawiń w niego jedną pierś. Zrób to samo z resztą piersi. Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym, umieść piersi w boczku w formie i przykryj folią. Piec przez 12-15 minut w tej formie. Następnie rozłóż folię i piecz przez kolejne 15 minut, aż do rumianego blatu, smarując bułki wydzielonym sokiem. Pierś z kurczaka z serem w boczku jest gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g